Team van het Jaar: Noppert verdedigt het doel in 'top drie-elftal'

31 december 2022, 14:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het jaar 2022 is ook in de Eredivisie achter de rug. Ajax ging met de landstitel aan de haal, PSV pakte de KNVB Beker en Feyenoord is op dit moment de trotse koploper. We namen afscheid van Willem II, PEC Zwolle en Heracles Almelo. Daar kregen we FC Volendam, FC Emmen en Excelsior voor terug. Het leverde hetvolgende Team van het Jaar op.

Doel: Andries Noppert (Go Ahead Eagles / sc Heerenveen)

Op de laatste dag van 2022 kunnen we wel zeggen dat Andries Noppert een geweldig jaar achter de rug heeft. De doelman werd bij Go Ahead Eagles uit het niets gebombardeerd tot eerste keeper en verdiende met zijn goede spel een transfer naar sc Heerenveen. De fans van beide clubs lieten gekscherend weten dat ze Noppert graag in Oranje wilden zien. Louis van Gaal gaf gehoor aan dat verzoek en zette De Toren van Joure onder de lat op het WK in Qatar. De nuchtere Fries deed het uitstekend en lijkt zich op te kunnen maken voor een fraaie transfer.

Rechtsback: Noussair Mazraoui (Ajax)

Ajax presteert momenteel belabberd, maar werd eerder dit jaar wel gewoon kampioen van Nederland. Daar had Noussair Mazraoui een groot aandeel in als rechtsback van de ploeg van toenmalig trainer Erik ten Hag. Ondanks wat kleine blessures was Mazraoui een vaste waarde en afgelopen zomer koos hij voor een transfervrije stap naar Bayern München. Daar heeft de 25-jarige international van Marokko het lastig, maar zijn kwaliteiten zullen ongetwijfeld ook daar boven komen drijven. Zijn plekje in dit 'Team van het Jaar' heeft hij wel te pakken.

Centraal: Gernot Trauner (Feyenoord)

Arne Slot zal deze Oostenrijker waarschijnlijk als eerste opschrijven als hij zijn opstelling aan het maken is. Trauner kende een geweldig eerste seizoen bij Feyenoord en trekt dat moeiteloos door. De dertigjarige verdediger is niet meer weg te denken uit de ploeg van Slot en heeft in Dávid Hancko een nieuwe partner gevonden na het vertrek van Marcos Senesi. Wat de fans van Feyenoord in het nieuwe jaar graag zouden willen zien? Wellicht het eerste doelpunt van Trauner voor zijn club. De teller staat na anderhalf jaar in De Kuip nog op nul.

Centraal: Lisandro Martínez (Ajax)

Linksback: Tyrell Malacia (Feyenoord)

In de eerste maanden van 2022 waren Martínez en Tyrell Malacia nog aartsrivalen. Daar kwam in de zomer verandering in toen de linksback van Feyenoord ook werd gekocht door United. Malacia had andermaal een uitstekend seizoen achter de rug in Rotterdam-Zuid en een geweldig voetbaljaar in de Conference League gaf hem het juiste zetje richting de top van Europa. Het jeugdproduct vervangen bleek voor de Rotterdammers niet gemakkelijk. Quilindschy Hartman krijgt momenteel het vertrouwen van Slot, maar van het niveau Malacia is hij nog niet.

Middenveld: Ibrahim Sangaré (PSV)

Het middenveld is dit jaar eerlijk verdeeld over de traditionale top drie. De eerste middenvelder is Ibrahim Sangaré, die het steeds beter gaat doen namens PSV. De international van Ivoorkust kreeg in het verleden de nodige kritiek op zijn spel in balbezit. Inmiddels laat Sangaré zien ook dat steeds beter onder de knie te krijgen. De geruchtenmolen rond de controleur zal in januari zo goed als zeker weer flink gaan draaien. Afgelopen zomer was er immers al de nodige belangstelling vanuit de Premier League voor de 25-jarige sterkhouder van PSV.

Middenveld: Orkun Kökcü (Feyenoord)

Middenveld: Steven Berghuis (Ajax)

Toen Steven Berghuis in de zomer van 2021 van Feyenoord naar Ajax vertrok, had niemand verwacht dat hij populair zou worden in Amsterdam. Dat bleek echter een verkeerde gedachte. Berghuis heeft zich in de Johan Cruijff ArenA ontpopt tot een belangrijke speler en was ook in 2022 weer uitstekend. Terwijl hij bij Feyenoord vooral als rechtsbuiten werd ingezet, speelt Berghuis bij Ajax vooral op het middenveld. De Amsterdammers presteerden de afgelopen maanden zeker niet goed, maar Berghuis was een van de weinigen die wel zijn niveau wist te halen.

Rechtsbuiten: Xavi Simons (PSV)

De grote revelatie van het tweede gedeelte van 2022 was zonder twijfel Xavi Simons. De negentienjarige Amsterdammer besloot na jaren bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain dat het tijd was voor een avontuur in Nederland. PSV pikte het verrassend genoeg op in Parijs en dat bleek een geweldige zet van de Eindhovenaren. Simons doet het fantastisch in Eindhoven en heeft de fans van zijn nieuwe club al veelvuldig laten juichen. Dat werd ook opgemerkt door Van Gaal, die de handige aanvaller op het WK in Qatar zijn debuut liet maken in het Nederlands elftal.

Spits: Sébastien Haller (Ajax)

Ajax ging met de landstitel aan de haal en dat was voor een groot deel te danken aan Sébastien Haller. De spits was in 2022 goed voor negen doelpunten en mocht als topscorer van de Eredivisie de schaal omhoog houden. Haller verdiende een transfer naar Borussia Dortmund, maar spelen deed hij daar nog niet. Kort na zijn entree werd er teelbalkanker geconstateerd bij de Ivoriaan. Sindsdien zijn alle pijlen gericht op een succesvol herstel. Dat lijkt momenteel de goede kant op te gaan. Laten we hopen dat we Haller snel weer op de velden gaan zien.

Linksbuiten: Cody Gakpo (PSV)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En daar is ie weer onze vgaal knuffelbeer noppert de floppert . Waar zijn die clubs dan om hem te halen als hij zo geweldig is dan . Ajax wil hem ook niet eens

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen