Van Wonderen niet bang voor vertrek Noppert: "Dat weet ik niet"

23 december 2022, 09:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Noppert was de grote verrassing in de selectie en zelfs de basiself van Oranje tijdens dit WK. Zoals bekend kan het soms hard gaan met spelers die zich op het hoogste podium positief onderscheiden. Toch denkt zijn trainer Kees van Wonderen niet dat sc Heerenveen hem kwijt zal raken.

"In eerste instantie was ik trots en blij dat hij bij de selectie zit, want dat was al heel lang de vraag. Toen heeft hij ook nog vijf interlands mogen spelen op het allerhoogste niveau. Het is mooi hoe hij zich daarin staande heeft gehouden", begon een trotse Van Wonderen in gesprek met ESPN. "Hij heeft aangetoond dat een carrière heel raar kan lopen. Ik denk dat hij het hartstikke goed gedaan heeft en die ervaring neemt hij ook weer mee naar ons. Wij krijgen weer een betere keeper terug."

Toch is het nog de vraag of dat echt zo is, want de vraag rijst op of Noppert in de winter geen transfer kan maken. Van Wonderen gaat er echter gewoon vanuit dat hij ook in de tweede seizoenshelft over zijn eerste keeper kan beschikken. "Ik weet niet of het al zo'n vaart zal nemen, dat er al clubs zijn die hem weg willen kapen. Maar het is ook de voetballerij. En het is wie wij zijn in Nederland: we leiden spelers op en proberen ze een zo goed mogelijk podium te geven. Als ze het dan goed doen, is het ook gebruik dat ze weer een vervolgstap maken. Mocht dat zo zijn, dan is het zo."

Ajax

Concrete interesse is er voor zover bekend nog niet voor Noppert. Wel werd de WK-doelman de afgelopen weken geregeld gelinkt aan Ajax, dat een nieuwe keeper goed kan gebruiken. Ook spelers als Dominik Livakovic en Alexander Nübel zouden op het verlanglijstje staan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou een goede keeper voor Ajax zijn, Pasveer is de laatste maanden uit vorm en Stekelenburg raakt direct geblesseerd als hij moet duiken. Gorter dan maar aan Heerenveen uitlenen en iets van de prijs van 10miljoen afhalen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen