Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Doet Brazilië ondenkbare en haalt het Europese bondscoach in huis?

Doet Brazilië ondenkbare en haalt het Europese bondscoach in huis?

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

23 december 2022 – Brazilië speelde een teleurstellend WK en bondscoach Tite werd na de uitschakelijk in de kwartfinale de laan uit gestuurd. Maar wie moet hem gaan opvolgen? Misschien is het tijd om het over een andere boeg te gooien en voor het eerst in de geschiedenis een niet-Braziliaanse bondscoach aan te stellen.

Het is bijna ondenkbaar, een niet-Braziliaanse bondscoach op de bank bij de Goddelijke Kanaries. Misschien is Joachim Löw een optie. In 2014 werd hij wereldkampioen nadat hij Brazilië met die brutale 1-7 oorwassing in eigen land vernederde, dus of de Brazilianen op Löw zitten te wachten is nog maar de vraag. Een andere trainer die zijn handen vrij heeft is Mauricio Pochettino, maar een Argentijnse bondscoach bij Brazilië klinkt niet heel aannemelijk. 

Europese opponenten
Maar je kan bijna niet meer om een andere optie heen. De resultaten zijn beroerd, ondanks de geweldige selectie die het land er op nahoudt. De laatste WK's zijn allemaal teleurstellend verlopen voor de mannen uit Zuid-Amerika, met als zure kers op een taart die over de datum is de 1-7 nederlaag tegen Duitsland in 2014. Sindsdien zijn de resultaten op wereldkampioenschappen er alleen maar slechter op geworden.

In 2002 werd het WK nog gewonnen door Brazilië met een legendarische voorhoede van Ronaldo, Rivaldo en Ronaldinho, maar die tijden zijn voorbij. De harde feiten zijn dat de Brazilianen er in vier van de vijf WK-editie's daarna er niet in zijn geslaagd om verder te komen dan de kwartfinale, elke keer was een Europees land een eindstation. 


Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd