Mooi bericht: neergestoken Pablo Marí maakt rentree op het veld

22 december 2022, 23:45

Tijdens een oefenwedstrijd tussen Olympique Lyonnais en AC Monza heeft Pablo Marí als invaller zijn rentree gemaakt. De oud-speler van NAC Breda werd eind oktober neergestoken in een winkelcentrum maar kon eerder dan verwacht weer minuten maken voor zijn club. 

Op de kop af 56 dagen nadat hij in Milaan het slachtoffer werd van een man die met mentale problemen kampte kon Marí zijn beroep donderdag eindelijk weer uitoefenen. Bij de steekpartij waarbij hij gewond raakte kwam een andere man voor de ogen van Marí om het leven toen de dader hem in de hals stak. Het oefenduel waarin hij twaalf minuten voor tijd mocht invallen eindigde in een 1-2 overwinning voor de Italianen.

De terugkeer van Marí is goed nieuws voor AC Monza. De promovendus maakt zich op voor de tweede seizoenshelft waarin het gaat proberen zich te verzekeren van lijfsbehoud. In de Serie A staat het momenteel veertiende met zestien punten uit vijftien duels. De voorsprong op nummer achttien Cremonese bedraagt negen punten. De nummers achttien tot en met twintig degraderen aan het eind van het seizoen naar de Serie B.

De Spanjaard behoort tot de meest ervaren spelers van AC Monza. Hij wordt dit seizoen gehuurd van Arsenal, waar hij in januari 2020 verrassend tekende nadat hij een anderhalf jaar eerder nog was vertrokken bij Manchester City. Bij die club werkte hij samen met Arsenal-trainer Mikel Arteta, die hem terughaalde naar Engeland. The Gunners hadden hem echter niet meer nodig en daarom werd hij in januari van dit jaar al verhuurd aan Udinese, waarna afgelopen zomer een huurperiode aan AC Monza volgde. In het seizoen 2017-2018 speelde hij 31 wedstrijden voor NAC Breda.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen