Franse bondsvoorzitter stuurt boze brief naar Argentinië

22 december 2022, 22:20

De acties van de Argentijnse doelman Emiliano Martínez tijdens de bustour in Buenos Aires van afgelopen dinsdag hebben in Frankrijk behoorlijk kwaad bloed gezet. Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond (FFF) voelde zich zelfs genoodzaakt een brief te sturen naar zijn Argentijnse ambtsgenoot Claudio Tapia. 

Martínez baarde tijdens de rondrit die de ploeg door de uitzinnige Argentijnse hoofdstad maakte opzien met een babypop. Daarop was het hoofd geplakt van de Fransman Kylian Mbappé, die zondag drie keer scoorde tijdens de WK-finale maar uiteindelijk toch met lege handen stond. 

Le Graët liet het er niet bij zitten en klom in de pen om zijn collega Tapia om opheldering te vragen. "Ik heb hem geschreven dat ik deze excessen abnormaal vind in de context van een voetbalwedstrijd", vertelde de bondsvoorzitter in een interview met de krant Ouest-France. "Dit gaat te ver. Het gedrag van Mbappé is juist voorbeeldig geweest", liet hij ook optekenen. 

Racisme

Daarnaast is de Franse bond boos dat spelers als Randal Kolo Muani en Arélien Tchouaméni na de verloren finale op Instagram racistische beledigingen van boze fans over zich heen kregen. Beide spelers zagen zich zelfs genoodzaakt hun accounts tijdelijk op slot te gooien. "We hebben verschillende procedures gestart", zegt Le Graët. "Dit zijn jongens die hun best hebben gedaan om het Franse team te laten slagen. Het is belangrijk dat we hen steunen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen