'Barça wil dure Memphis-concurrent na half jaar alweer verkopen'

22 december 2022, 21:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mocht Memphis Depay deze winter FC Barcelona trouw blijven, dan heeft hij mogelijk een concurrent minder om rekening mee te houden. Volgens Fichajes wil de club na een half jaar namelijk alweer af van de Braziliaan Raphinha, die afgelopen zomer nog voor 55 miljoen euro overkwam van Leeds United

Raphinha (26) kwam op het WK in Qatar nog in alle vijf de wedstrijden van het Braziliaans elftal in actie. Toch wist hij niet met een doelpunt of assist bij te dragen aan de prestaties van de Goddelijke Kanaries, die in de kwartfinale werden uitgeschakeld door Kroatië. 

Bij Barcelona werd Raphinha in de eerste seizoenshelft vooral als invaller gebruikt. Van de veertien competitiewedstrijden voor de WK-break kwam hij er dertien binnen de lijnen. Toch speelde hij maar één keer de volle 90 minuten, in het met 0-3 gewonnen uitduel met Sevilla. In die wedstrijd maakte hij bovendien één van zijn twee competitietreffers voor de koploper van La Liga. 

Alternatieven genoemd

Of een winters vertrek van Raphinha direct tot meer speeltijd voor Memphis zal leiden is overigens nog maar de vraag. Als vervangers zou de club diverse opties overwegen. Zo is de Franse aanvaller Marcus Thuram (25) volgens verschillende media in beeld om de aanval te komen versterken. Zijn vader Lilian was begin deze eeuw ook twee seizoenen actief in Camp Nou. Thuram werd eerder deze week ook gelinkt aan Manchester United, waar een plek vrij is nu Cristiano Ronaldo vlak voor het WK vertrok.  Ook Moussa Diaby (Bayer Leverkusen) en Gabriel Martinelli (Arsenal) zouden op de schaduwlijst van Barcelona voorkomen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen