Haaland en Salah eindelijk weer los, ook Aké start bij Liverpool-City

22 december 2022, 21:00

Amper een week na de WK-finale wordt in Engeland alweer volop gevoetbald. Voordat de Premier League op Boxing Day (Tweede Kerstdag) wordt hervat staat nog de achtste finale van de League Cup op het programma. Bij het topaffiche tussen Liverpool en Manchester City, donderdagavond om 21.00 uur, staan verschillende spelers op het veld die kortgeleden nog in Qatar actief waren. 

Zo start Nathan Aké in de basis bij Manchester City. De Nederlandse verdediger kan terugkijken op een prima WK en krijgt in de eerste wedstrijd van zijn club na het toernooi dus direct weer het vertrouwen van Pep Guardiola. Naast Aké krijgen ook Rodri (Spanje), Kevin de Bruyne (België) en Ilkay Gündogan (Duitsland) na hun deelname aan het WK direct weer een basisplaats bij de Citizens. Andere WK-gangers als Kyle Walker, João Cancelo en Phil Foden nemen plaats op de bank. 

Het tweede bekertoernooi wordt in Engeland doorgaans gebruikt om reserves en jonge spelers de kans te geven in het eerste elftal. Toch heeft ook Liverpool-trainer Jürgen Klopp met de Uruguayaan Darwin Nuñez één speler die ook in Qatar actief was in zijn basisopstelling opgenomen. Daarnaast zitten middenvelders Fabinho en Jordan Henderson vanavond op de bank. Virgil van Dijk maakt nog geen deel uit van de selectie. 

Zij mogen endelijk weer

Het League Cup-duel markeert ook de terugkeer op het veld van een aantal prominente afwezigen in Qatar. Voor Erling Haaland zit het lange wachten op competitief voetbal er vrijdag er eindelijk op. Dat geldt ook voor Mohamed Salah bij Liverpool. Met Noorwegen en Egypte wisten de steraanvallers zich niet te plaatsen voor de eindronde. Thiago Alcantara werd gepasseerd door de Spaanse bondscoach Luis Enrique en verschijnt vanavond ook aan de aftrap. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen