Belgische bond bestraft Anderlecht fors voor vuurwerk op veld

22 december 2022, 20:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Anderlecht is fors bestraft voor het gedrag van haar supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen Standard Luik eerder dit jaar. Dat duel werd gestaakt omdat supporters vuurwerk het veld op gooiden. 

Op het moment dat de scheidsrechter het duel afbrak leidde Paars-Wit met 3-1. De uitslag is echter omgezet in een reglementaire 5-0 nederlaag voor de topclub die slechts elfde staat in de Jupiler Pro League. Bovendien krijgt de club een boete ter hoogte van 10.000 euro van de bond. 

Alsof dat nog niet genoeg is heeft de Belgische voetbalbond daarnaast bepaald dat Anderlecht twee wedstrijden zonder publiek moet afwerken. In die twee duels treft het eerst Union Sint-Gillis, dat op acht januari op bezoek komt in Brussel. Twee weken later mogen eveneens geen supporters mee naar het uitduel met regerend landskampioen Club Brugge. 

De straf is een bittere pil voor Anderlecht, dat dus bezig is aan een zeer teleurstellend seizoen. Van de zestien tot nu toe gespeelde wedstrijden op het hoogste niveau wist het er slechts zes te winnen. Exact de helft van de duels in de competitie ging tot dusverre zelfs verloren. Bovendien werd gisteren in de achtste finale van het nationale bekertoernooi verloren van KRC Genk

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen