'Emery hoopt Danjuma terug naar Premier League te halen'

22 december 2022, 18:35

Arnaut Danjuma (25) staat in de belangstelling van Aston Villa. Dat schrijven verschillende Spaanse media donderdag. De aanvaller van Villarreal zou in Birmingham worden herenigd met Unai Emery, de trainer die de Spanjaarden in oktober nog verliet om bij Villa aan de slag te gaan. 

Emery was zeer succesvol bij het bescheiden Vilarreal. Met de club reikte hij in 2021 tot de halve finale van de Champions League, waarin Liverpool uiteindelijk te sterk bleek. Danjuma had met zes treffers een groot aandeel in de Europese campagne en zijn voormalige trainer zou hem dan ook niet vergeten zijn. 

Danjuma sluit niet uit dat hij ooit terugkeert in de Premier League. "Je kan de deur nooit sluiten voor die competitie", zegt hij in een interview met The Athletic dat donderdag werd gepubliceerd. "De Premier League is gewoon een ander soort ervaring. Ze zijn daar zó competitief, maar ook de manier waarop de fans zich gedragen en waarop het voetbal in de cultuur verankerd zit."

Voordat hij bij Villarreal tekende stond Danjuma  onder contract bij het Engelse Bournemouth. Daarmee speelde hij eerst een half jaar in de Premier League, maar na de degradatie in het seizoen 2019-2020 werd hij in zijn tweede seizoen veroordeeld tot spelen op het tweede niveau. In het Championship had hij met 15 treffers een groot aandeel in het bereiken van de play-offs voor promotie terug naar het hoogste niveau. Dit seizoen was Danjuma lange tijd geblesseerd. Mede daardoor behoorde hij tot de afvallers voor de definitive WK-selectie van het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen