'Benfica slaat astronomisch bod op WK-uitblinker Fernández af"

22 december 2022, 17:05

Enzo Fernández werd vorige week uitgeroepen tot beste jonge voetballer op het voorbije WK in Qatar. De 21-jarige middenvelder van Benfica groeide uit tot absolute sterkhouder bij wereldkampioen Argentinië. Het spel van Fernández is ook de absolute top van Europa niet ontgaan, maar zijn werkgever zou inmiddels een bod van 100 miljoen euro hebben afgeslagen.

Welke club dat bedrag geboden heeft is officieel niet bekend, maar Portugese media speculeren dat de kans het grootst is dat het om Liverpool gaat. De Engelse club zou het middenveld willen versterken aangezien sterkhouders als Jordan Henderson (32) en Fabinho (29) een jaartje ouder worden en bovendien dit seizoen niet in de beste vorm van hun leven verkeren. 

Benfica lijkt echter niet van plan voor minder dan 120 miljoen euro afscheid te willen nemen van Fernández. Dat bedrag is als vertrekclausule opgenomen in zijn contract. Ter vergelijking: afgelopen zomer betaalde de club van Roger Schmidt nog het schamele bedrag van 12 miljoen euro om Fernández over te nemen van River Plate in zijn vaderland. Met Benfica is hij bezig aan een topseizoen waarin nog niet werd verloren in de Portugese competitie en bovendien overwintering in de Champions League werd behaald. 

Gegroeid in toernooi

Op het WK begon Fernández als wisselspeler bij de latere wereldkampioen. Bondscoach Lionel Scaloni liet hem wel invallen tijdens de eerste groepswedstrijden met Saoedi-Arabië (1-2 verlies) en Mexico (2-0 winst, mede door een doelpunt van Fernández). Vooral in dat tweede duel maakte hij een dusdanig goede indruk dat hij vanaf het laatste groepsduel met Polen (2-0 winst) een basisplaats kreeg toebedeeld bij de wereldkampioen en die in het vervolg van het toernooi niet meer afstond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen