FC Barcelona draait honderdtachtig graden: Frenkie onaantastbaar

22 december 2022, 14:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong kan een winterse transfer uit zijn hoofd zetten. Als de Nederlander al had willen vertrekken bij FC Barcelona in de komende transferperiode, dan kan er door die plannen een streep. De clubleiding van de Catalaanse grootmacht is heel duidelijk: de rol van de middenvelder is dusdanig gegroeid, dat er over een vertrek niet meer valt de praten.

Met dat nieuws kwam El Mundo Deportivo woensdagavond naar buiten. 'Frenkie de Jong is onaantastbaar', schrijft de ochtendkrant. De club heeft besloten om hem in elk geval niet meer te verkopen en daarmee heeft hij dezelfde status verworven als Pedri en Gavi, zo valt er te lezen. De club is bovendien blij met het commitment dat de Nederlander heeft getoond in de afgelopen zomer, door naar buiten te brengen dat hij sowieso wil blijven.

Bronnen binnen de club beweren dat Frenkie compleet geherwaardeerd is, terwijl hij in de afgelopen zomer een serieuze kandidaat was om te vertrekken. Dat was niet omdat ze twijfelden aan zijn sportieve inbreng, maar wel omdat hij financieel heel veel kan opleveren. Door zijn ontwikkeling in het afgelopen half jaar is het niet langer een optie dat hij de financiële problemen oplost met een transfer.

Lees ook'Barça wil salaris Frenkie verlagen

Vertrek Sergio Busquets

Het heeft ook te maken met het aanstaande vertrek van Sergio Busquets, die na dit seizoen normaliter vertrekt uit Camp Nou. De routinier heeft een aflopend contract en wil vermoedelijk nog een keer overstappen naar de MLS. Xavi hoopt een winters vertrek van zijn aanvoerder te voorkomen, maar heeft zich neergelegd bij een vertrek aan het einde van dit seizoen. Inkomende transfers zijn voor FC Barcelona door de vroegtijdige uitschakeling in de Champions League anderzijds ook heel lastig: van elke drie miljoen euro aan inkomsten op de transfermarkt, kan de club er slechts één investeren. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen