Ophef over antwoord Ten Hag in interview na bekerduel: "Nee"

22 december 2022, 07:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft zich vragen op de hals gehaald op de manier waarop hij de situatie van Jadon Sancho heeft verwoord. De oefenmeester gaf vorige week te kennen dat de buitenspeler 'fysiek en mentaal' niet klaar is en dat hij daarom opdook bij amateurclub OJC Rosmalen, terwijl de rest van de selectie van Manchester United op trainingskamp ging naar Spanje. Daar wilde hij na de bekerzege niets meer over kwijt.

"Nee", was het even korte als pijnlijke antwoord van de manager op de vraag of hij updates had over de afwezige Sancho. De Engelse media vonden het een glashard antwoord. Met Marcus Rashford en Alejandro Garnacho als directe concurrenten werd de rol van Sancho bijna met de week minder, maar inmiddels lijkt hij dus compleet uit beeld te zijn geraakt onder Ten Hag, die wel complimenten had voor diezelfde Rashford, die na het WK meteen weer in de basis stond.

"Hij vormde een continue dreiging voor de verdediging van Burnley. Hij bewoog zo vaak achter de verdedigingslinie van hen en dat zijn de moeilijkste passes om te geven. Gelukkig hebben we met Christian Eriksen, Casemiro (die als centrumverdediger opgesteld stond, red.) en Bruno Fernandes wel spelers die dat goed beheersen", zei de oefenmeester na de overwinning op Burnley in de League Cup.

Lees ook: Ten Hag geeft nog eenmaal uitleg over veelbesproken straftraining

Rechtsback Manchester United

Positief was ook dat Aaron Wan-Bissaka na langdurig blessureleed weer eens minuten maakte als rechtsback. Daar stond de eerste seizoenshelft vrijwel altijd Diogo Dalot en als de Portugees rust kreeg, dan werd Tyrell Malacia vaak van kant gewisseld. "We moesten Aaron de eerste veertien wedstrijden missen in de Premier League, maar hij is inmiddels fit na een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft. We hebben alle spelers nodig dit seizoen."

Hetzelfde gold op de vraag vanuit het journaille over Cristiano Ronaldo: ook over de Portugees kwam geen antwoord van de coach. "Ik kijk naar de toekomst", zei Ten Hag daarover. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen