Weghorst gaat in op vragen over veelbesproken ruzie met Messi

21 december 2022, 23:51

Wout Weghorst heeft voor het eerst teruggeblikt op zijn aanvaring met Lionel Messi na afloop van de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. De dertigjarige spits greep een hoofdrol door twee keer te scoren, maar ging met zijn land onderuit in de penaltyreeks. Na afloop werd Weghorst uitgescholden door de latere wereldkampioen.

Op beelden uit de catacomben was te zien dat Messi de aanvaller van het Nederlands elftal sommeerde om door te lopen. "Waar kijk je naar, dwaas, beter loop je door", zei de gepikeerde Messi tegen Weghorst. De spits wachtte de topaanvaller na de wedstrijd op om hem de hand te schudden. Daar zat Messi na de grimmige halve finale echter niet op te wachten.

"Ik had wat onderlinge momentjes met Messi", vertelde Weghorst na de gewonnen bekerwedstrijd met Besiktas in gesprek met het Turkse A Spor. "Ik heb echt heel veel respect voor hem, hij is een van de beste spelers ooit. Dat wilde ik hem na de wedstrijd vertellen, maar daar stond hij blijkbaar niet voor open. Ach, nu kent hij in ieder geval mijn naam."

Weghorst genoot desondanks optimaal van het WK. "Het waren de mooiste weken uit mijn leven. Natuurlijk baal ik nog van het resultaat, maar ik ben enorm dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen