Gezondheid Pelé gaat verder achteruit: Braziliaan heeft hart- en nierfalen

21 december 2022, 23:19   Bijgewerkt: 21 december 2022, 23:39

De berichten uit Brazilië over de gezondheid van voetballegende Pelé blijven maar slechter en slechter worden. Het ziekenhuis waar de inmiddels 82-jarige Pelé wordt behandeld liet woensdag weten dat zijn darmkanker aan het verergeren is. Naast die ziekte heeft de topspits van weleer problemen met zijn nieren en zijn hart.

Een kleine twee weken geleden leek het nog de goede kant op te gaan met Pelé. Hij had een luchtweginfectie, maar daar leek hij van op te knappen. "Zijn toestand blijft verbeteren", aldus de dokters destijds over zijn situatie. Eind november is Pelé opgenomen in het ziekenhuis, volgens verschillende Braziliaanse media is de kanker die drievoudig wereldkampioen heeft uitgezaaid. Daarnaast zou hij kampen met hart- en nierfalen.

Aan het begin van december kwamen er verschillende media naar buiten met het bericht dat de Braziliaan palliatieve zorg kreeg, maar zijn dochters ontkenden dit. Via sociale media zij Pelé dat hij "wil dat iedereen positief en rustig blijft. Ik onderga mijn normale behandelingen", schreef hij. 

Tijdens het WK feliciteerde bij Kylian Mbappé nog met het breken van een van zijn records. 'Bedankt,

Kylian Mbappé! Ik ben blij te zien dat je weer een van mijn records breekt in dit toernooi, mijn vriend!', aldus de voetballegende richting de jonge Fransman. 

 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen