Weghorst scoort 12 dagen na heldenrol wéér; domper voor Lang ondanks goal

21 december 2022, 21:51

Wout Weghorst heeft niet veel tijd nodig gehad om opnieuw trefzeker te zijn na zijn heldenrol tijdens het WK voetbal in Qatar. De spits was als invaller tegen Argentinië goud waard, maar kon ondanks zijn twee doelpunten uitschakeling niet voorkomen. Weghorst was woensdagavond trefzeker in het Turkse bekertoernooi.

De spits nam het met Besiktas op tegen Sanliurfspor, dat uitkomt op het derde niveau. De bezoekers kwamen verrassend op voorsprong en bleven lange tijd in de race voor een ongekende stunt, maar daar maakten Weghorst en consorten korte metten mee. In de 85ste minuut bepaalde de in de rust ingevallen Weghorst de eindstand uiteindelijk, twaalf dagen na zijn dubbelslag tegen Argentinië, op 4-2.

De dertigjarige spits, die deze zomer Burnley verruilde voor de Turkse topclub, heeft uitstekende statistieken in de Süper Lig. Weghorst was in dertien competitiewedstrijden namelijk zes keer trefzeker, terwijl hij vier doelpunten voorbereidde. Daarmee dwong hij afgelopen maand een plek af in de selectie van het Nederlands elftal, waarin hij zijn land dus bijna een plek bij de laatste vier in Qatar schonk.

Noa Lang

Voor Club Brugge zit het bekertoernooi er al op. Oranje-international Noa Lang opende na een kwartier spelen nog de score tegen de Belgische middenmoter STVV, maar dat bleek niet genoeg om in het bekertoernooi te blijven. De bezoekers knokten zich knap terug in de wedstrijd en boekten uiteindelijk een 1-4 overwinning. Voor Club Brugge is de achtste finale daardoor het eindstation.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen