Advocaat vindt in boezemvriend Cor Pot klankbord voor zware klus bij ADO

21 december 2022, 20:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cor Pot wordt de rechterhand van Dick Advocaat bij ADO Den Haag. Advocaat heeft een aantal keer aangegeven dat hij klaar was als trainer, maar een aantal weken geleden kwam toch het nieuws naar buiten dat hij aan de slag gaat bij ADO. Cor Pot wordt het klankbord van Advocaat, daarnaast gaat hij ook de technische zaken en scouting ondersteunen.

Het is geen grote verassing dat Pot Advocaat achterna gaat naar een nieuwe club. Dit gebeurde eerder al bij Fenerbahçe, Feyenoord en Zenit. Bij al die clubs was Pot de assistent-trainer van Advocaat. De collega's zijn naast hun werk ook boezemvrienden. Niet lang geleden liet Advocaat al doorschemeren dat hij Pot graag naar ADO zag komen. "In wat voor rol Cor dan zou kunnen komen? We hebben geen scouting en geen technisch directeur. Daarvoor zou Cor wellicht een adviserende rol kunnen spelen", aldus Advocaat tegenover het Algemeen Dagblad.

Lees ook: Advocaat voelt mee met Van Gaal: "Weet je wat het ergste is?"

 

Nog geen Advocaat-effect

Het begin van Advocaat bij ADO is op z'n zachtst gezegd niet heel goed. Zijn debuut, een oefenwedstrijd tegen Sparta, ging met 3-0 verloren. De eerste competitiewedstrijd was op bezoek bij Almere City, daar werd met 1-4 verloren. Vorige week werd het eerste punt gepakt na een 0-0 gelijkspel tegen degradatieconcurrent TOP Oss.

De 75-jarige Advocaat en de 71-jarige Pot beginnen aan een lastige klus, die voor oud-Feyenoorder Dirk Kuyt te zwaar bleek. Kuyt werd namelijk na een half seizoen al ontslagen bij de Hagenezen, ondanks dat het bestuur vertrouwen uitsprak over de kennis en kunde van de oud-international. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen