'Newcastle United brengt enorm bod uit op bijna-transfervrije Memphis'

21 december 2022, 20:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Newcastle United is van plan om de portemonnee te trekken voor Memphis Depay. De 28-jarige aanvaller van het Nederlands elftal is bij FC Barcelona geen basisspeler en kan zijn loopbaan in de Premier League nieuw leven inblazen. Ondanks zijn aflopende contract kan Memphis voor een enorme transfersom verkassen.

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo heeft Newcastle United circa twintig miljoen euro over voor de aanvaller, die in Camp Nou in de pikorde achter Robert Lewandowski staat. Die hoge transfersom is opmerkelijk, omdat Memphis vanaf komende zomer transfervrij op te pikken is. Vanaf 1 januari mag de aanvaller vrij onderhandelen met clubs over een gratis overgang in de zomer.

Newcastle United ziet in Memphis de ideale versterking om de huidige topklassering vast te houden. De steenrijke club staat momenteel op de verrassende derde plaats in de Premier League en is daarmee volop in de race voor een ticket voor de Champions League. De club van Sven Botman heeft in de spits de keuze uit Callum Wilson en Chris Wood.

Memphis is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Barcelona. De aanvaller, die tijdens het afgelopen WK in Qatar eenmaal trefzeker was namens het Nederlands elftal, speelde in de eerste seizoenshelft nauwelijks wegens een blessure. Memphis maakte in september voor het laatst minuten namens de topclub.

Lees ook: Club en coach oneens over Memphis

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen