'Ajax raakt 'TD' Huntelaar mogelijk kwijt na Franse interesse'

21 december 2022, 17:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax moet vrezen voor een vertrek van Klaas-Jan Huntelaar. De 39-jarige oud-spits is bij Ajax actief als rechterhand van technisch manager Gerry Hamstra, maar staat in de belangstelling van het Franse AS Monaco. De topclub wil Huntelaar binnenhalen als nieuwe technisch directeur, een vacature die sinds kort is ontstaan. Met dat nieuws pakt De Telegraaf uit.

Huntelaar is een van de kandidaten om de 37-jarige Laurence Stewart op te volgen in Monaco. Stewart gaat namelijk aan de slag bij Chelsea, waar hij het nieuwe hoofd wordt van het technisch hart. Huntelaar is een van de kandidaten die in beeld zijn voor de functie bij de Franse topclub, die in 2017 nog verrassend kampioen van Frankrijk werd.

Het is niet bekend of Huntelaar zelf interesse heeft in een functie als technisch directeur bij Ajax. Sinds vorig jaar kijkt de oud-topspits mee bij Ajax. Eerst deed hij dat bij Marc Overmars, later vormde hij een koppel met Gerry Hamstra. Afgelopen zomer verkochten zij samen Antony voor een recordbedrag van 95 miljoen euro aan Manchester United. 

Huntelaar verdiende zijn sporen als topspits bij onder meer Ajax, Real Madrid, AC Milan en het Nederlands elftal. In 2021 zette hij een punt achter zijn imposante loopbaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen