Zidane staat voor dilemma: oude club redden, of bondscoach van Frankrijk worden?

21 december 2022, 16:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nadat hij vorig seizoen vertrok bij Real Madrid is het erg rustig op het trainersvlak bij Zinédine Zidane. De Franse spelmaker van welleer is nog niet begonnen aan een nieuwe uitdaging, maar de nodige geruchten doen vermoeden dat Zizou binnenkort aan de slag gaat bij een land of club.

De enige ervaring die Zidane heeft als trainer was bij Real Madrid en RM Castilla, het tweede elftal van de Madrilenen. Maar aan de slag gaan bij verliezend WK-finalist Frankrijk lijkt geen gekke optie voor Zidane. Bondscoach Didier Deschamps zit al tien jaar op de bank bij Les Bleus, in 2018 werd hij wereldkampioen. Het duizelingwekkende salaris van Deschamps is recent ook uitgelekt, de oefenmeester zou sinds zijn contractverlenging in 2019 een slordige tweeenhalf miljoen euro verdienen per jaar voor zijn diensten bij Frakrijk. 

Of er een uberhaupt een plek vrijkomt op de bank van Frankrijk is nog maar de vraag, volgens transfergoeroe Fabrizio Romano heeft Deschamps aan het begin van het komende jaar een gesprek met de Franse bond om zijn toekomst te bespreken.

Juventus

Naast een klusje bij het Franse elftal wordt Zidane ook in verband gebracht met zijn oude club Juventus. Volgens Corriere dello Sport is De Oude Dame samen met Frankrijk de grootste kanshebber op de diensten van de oud-international. Als speler kwam Zidane ruim tweehonderd wedstrijden in actie voor Juventus. 

Lees ook: Chaos in Turijn: voltallig bestuur Juventus treedt af

Het zal geen gespreid bedje zijn waar hij in terecht komt als hij kiest voor Juve. Er is namelijk de nodige onrust bij de topclub. Na het ontslag van Andrea Pirlo vorig seizoen zit Massimiliano Allegri op de bank bij Juve, dat op dit moment op de derde plek staat in de Serie A. 

 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen