'Barça wil salaris Frenkie verlagen, Nederlander overweegt vertrek'

21 december 2022, 14:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong kan de komende weken zijn borst nat maken in de contractonderhandelingen met FC Barcelona. Volgens het Spaanse medium Sport is de club namelijk hard op zoek naar manieren om de salarisbegroting te laten voldoen aan de eisen van La Liga en gaat Frenkie daar de dupe van worden. Barcelona is namelijk van plan zijn salaris te verlagen.

Afgelopen zomer was er veel te doen om een mogelijk vertrek van de 25-jarige middenvelder, die zelf duidelijk de voorkeur had uitgesproken om bij in Barcelona te blijven. Zijn salaris zou echter te veel druk leggen op de begroting van de club, die al langer in financiële moeilijkheden verkeert, waardoor Barça ook nu weer probeert om zijn salaris te verlagen. Een oplossing zou daarom zijn om de 'Bartomeu-constructie' toe te passen en Frenkie een lang contract aan te bieden, dat in salaris op termijn op zal lopen. 

Deze constructie staat echter flink ter discussie binnen de club, omdat dit een van de redenen is dat Barcelona in de financiële problemen terecht is gekomen. Gedurende de Covid-pandemie bood voormalig president Josep Bartomeu meerdere grootverdieners nieuwe contracten waarmee zij tijdelijk salaris in zouden leveren om de club te helpen, maar na enkele jaren bonussen zouden ontvangen die niet realistisch bleken. 

Frenkie overweegt vertrek

De afgelopen maanden heeft Frenkie op basis van zijn sportieve prestaties een basisplaats afgedwongen in het elftal van Xavi en leek een vertrek ver weg. Ook sportief directeur Jordi Cruijff was eerder stelling over een mogelijk vertrek van Frenkie en gaf aan dat dit niet tot de mogelijkheden behoorde. Volgens the Manchester Evening News is de middenvelder inmiddels echter van gedachten veranderd en is een vertrek naar Manchester United een serieuze mogelijkheid.

Lees ook: 'Frenkie bedenkt zich: eerste gesprekken met Ten Hag al gevoerd'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doen Frenkie hup naar Manchester als het meissie het goed vind !!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel weg daar maar geen pl . Is niks voor dit type speler

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook te koud voor het meissie . Fijne dagen gewenst 🎄🎄

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker poot stijf houden en niks inleveren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen