'Voormalig PSV-spits Locadia vlucht uit Iran vanwege onveilige situatie'

21 december 2022, 12:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jürgen Locadia beleeft voorlopig nog niet het seizoen dat hij voor ogen had. De 29-jarige spits, die in het verleden zes seizoenen lang uitkwam voor PSV, is naar verluidt Iran ontvlucht op advies van de Nederlandse overheid. Volgens televisiestation Iran International voelt Locadia zich niet langer veilig in het land, vanwege de grootschalige protesten die daar momenteel plaatsvinden.

Locadia, afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, tekende afgelopen zomer op een transfervrije basis bij Persepolis FC, nadat zijn contract bij VFL Bochum niet was verlengd. In de Iraanse hoofdstad Teheran was Locadia goed voor zes doelpunten in negen wedstrijden. In het verleden kwam Locadia ook uit voor onder meer Brighton & Hove Albion, FC Cincinnati en Hoffenheim. 

In Iran is de veiligheidssituatie al ruim drie maanden enorm onrustig, sinds de 22-jarige Mahsa Amini omkwam nadat zij gearresteerd werd door de Iraanse politie. Amini zou geen hoofddoek hebben gedragen. Na haar dood braken er grootschalige protesten uit, waardoor de veiligheid in het land flink is verslechterd. Op advies van de Nederlandse overheid heeft Locadia nu dus eieren voor zijn geld gekozen en hals over kop het land verlaten.

Club probeert hem over te halen

Persepolis heeft oorspronkelijk gecommuniceerd dat Locadia vanwege 'de gezondheidssituatie van zijn vrouw' het land had verlaten, maar volgens Iran International ligt dit dus anders. De club heeft naar verluidt er alles aan gedaan om hem van gedachten te laten veranderen, maar volgens het medium overtuigde dit Locadia alleen maar meer dat het tijd was om zijn spullen te pakken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen