Bayern-directeur belooft Gravenberch meer speeltijd: "Dat weet ik zeker"

21 december 2022, 10:59   Bijgewerkt: 21 december 2022, 11:04

Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui hebben mooie woorden te horen gekregen van Hasan Salihamidzic. De technisch directeur van Bayern München is grotendeels tevreden met de huidige selectie van de club en voorziet op korte termijn een belangrijke rol voor het duo weggelegd. In een interview met het Duitse sportblad Bild gaat Salihamidzic uitgebreid in op de situatie van Gravenberch.

Sinds hij afgelopen zomer overkwam van Ajax, wacht de 20-jarige middenvelder nog steeds op zijn basisdebuut in de Bundesliga. Vanwege de moordende competitie op het middenveld bij Bayern moet de ex-Ajacied zijn minuten bij elkaar sprokkelen, ziet ook Salihamidzic. "Ryan deed het goed in de voorbereiding. Hij heeft niet veel gespeeld, maar we hebben het volle vertrouwen in hem. Ik weet zeker dat hij meer wedstrijden gaat spelen in de komende maanden", aldus de TD. 

Ook Noussair Mazraoui, die tevens overkwam vanuit Amsterdam, kan op complimenten rekenen. Op het WK in Qatar zette de rechtsback, die voor Marokko aan de linkerkant wordt opgesteld, namelijk een ongekende prestatie neer door de halve finale te behalen. "Nous deed het heel erg goed als linksback tijdens het WK", viel Salihamidzic op. "Dat geeft trainer Julian Nagelsmann een extra optie, maar zijn voornaamste positie is rechtsback."

Concurrentie voor ex-Ajacieden

Ondanks de lof, kan het zijn dat de concurrentie voor Mazraoui ook toe zal nemen. "Gezien de contractsituatie van Pavard (Benjamin Pavard, heeft aangegeven de club te willen verlaten, red.), zouden we iets verkeerd doen als we de transfermarkt niet in de gaten houden. Onze ogen zijn wijd open." Over een vergelijkbaar scenario hoeft Matthijs de Ligt zich echter geen zorgen te maken. WK-sensatie Josko Gvardiol werd in verband gebracht met de regerend Duits kampioen, maar voorlopig is Salihamidzic tevreden. "Met De Ligt, Dayot Upamecano en Lucas Hernández hebben we centraal achterin drie topspelers. En Josip Stanisi? moet ook minuten krijgen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen