Donderspeech Mbappé in WK-finale gelekt: "Slechter kan het niet"

21 december 2022, 10:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dat Kylian Mbappé op het veld een enorme impact heeft gehad op het verloop van de WK-finale, was al bekend. Woensdagochtend is echter duidelijk geworden dat de 24-jarige aanvaller ook buiten de lijnen een belangrijke rol vervult binnen de Franse selectie. In de rust van de finale tegen Argentinië keken Les Bleus namelijk tegen een 2-0 achterstand aan en dus nam Mbappé het woord, zo blijkt uit de documentaite 'Merci Les Bleus'. 

Tot het rustsignaal had Frankrijk geen schijn van kans tegen de Argentijnen en werd er door de ploeg van bondscoach Didier Deschamps geen enkel schot op doel genoteerd. "Het is een WK-finale, het is de wedstrijd van je leven!", begon Mbappé dan ook woedend tegen zijn medespelers. "We kunnen het niet slechter doen dan net. We krijgen niets cadeau. We gaan straks terug het veld op en hebben twee keuzes..."

"Of we blijven zo stom spelen, of we leggen intensiteit in het spel, gaan de duels aan en doen het anders", gaat de aanvaller van Paris Saint-Germain verder. "Het is een WK-finale! Het is nog niet klaar, we staan alleen twee goals achter. Iets als dit maak je maar eens in de vier jaar mee", motiveerde hij zijn team. Uiteindelijk zou Frankrijk dankzij een hattrick (!) van Mbappé helemaal terug komen in de wedstrijd en op strafschoppen de wereldbeker mislopen.

Mbappé mikpunt van spot bij Argentijnen

Na zijn ongekende prestatie in de finale, is Mbappé nu volop het onderwerp van aandacht bij Argentijnse voetbalsupporters. Tijdens de huldiging van het nationale elftal kwamen er namelijk verschillende video's naar buiten van fans die poppen van Mbappé belachelijk maken en hem enkele verwensingen toeroepen. Opvallend is ook dat Lionel Messi, die bij PSG samen speelt met Mbappé, hier weinig op aan te merken heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen