WK-revelaties Marokko staan op het punt te vertrekken uit Ligue 1

21 december 2022, 09:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sofiane Boufal en Azzedine Ounahi lijken hun koffers alvast te mogen pakken. De twee Marokkaanse voetballers, die ook in clubverband samen spelen bij het Franse Angers SCO, maakten op het WK in Qatar veel indruk en dit wordt naar alle waarschijnlijkheid beloond met een mooie transfer. Angers-voorzitter Saïd Chabane houdt in ieder geval al rekening met een vertrek van het duo.

'We hadden het niet verwacht dat ze een droom zouden leven terwijl ze wakker zijn', beschrijft Chabane het ongelooflijke WK dat Ounai en Boufal doormaakten. Met Marokko overstegen Boufal en Ounahi de verwachtingen van vriend en vijand en werd in Qatar de halve finale behaald, waarin Frankrijk een maatje te groot was (2-0). Zeker de 22-jarige Ounahi, voorafgaand aan het WK nog relatief onbekend bij het grote publiek, bewees zichzelf als dragende kracht in het elftal van bondscoach Walid Regragui.

Vanwege de prestaties van het duo wordt er in Frankrijk dan ook rekening gehouden met een vertrek bij Angers. 'Ik zeg tegen mezelf dat ze in juni zullen vertrekken of in januari al', stelt de voorzitter tegen RMC. 'We bereiden ons voor op alles, op alle mogelijke scenario's. Je weet ook dat je een speler die wil vertrekken nooit kunt tegenhouden', aldus Chabane.

Flinke winst Angers

Mocht het duo inderdaad worden verkocht, dan staat Angers op het punt om veel geld te verdienen aan de twee Marokkanen. Boufal ligt namelijk nog tot de zomer van 2024 vast Frankrijk, terwijl Ounahi een contract getekend heeft tot 2026. Aangezien Ounahi anderhalf jaar geleden voor een bedrag van slechts 350.000 euro overkwam van het US Avranches, dat uitkomt in de derde divisie van Frankrijk, en Boufal zelfs transfervrij overkwam van Southampton, zal er naar verwachting een flinke winst gemaakt worden. Voor Ounahi wordt onder meer Leicester City genoemd als belangrijke kandidaat voor een transfer.

Lees ook: ''Modric van Marokko' kan voor 45 miljoen naar Premier League'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen