Invaller Danjuma voorkomt bekerblamage voor Villarreal

20 december 2022, 23:45

Arnaut Danjuma heeft Villarreal en zichzelf dinsdagavond een goede dienst bewezen. De aanvaller voorkwam met een doelpunt in de verlenging dat de huidige nummer negen van La Liga zich in de Copa del Rey blameerde op bezoek bij Guijuelo. Villarreal won uiteindelijk met 1-2 en bekert zodoende een ronde verder in de Europa League.

Villarreal verbaasde in het afgelopen seizoen nog vriend en vijand door in de Champions League eerst af te rekenen met Juventus en daarna ook nog Bayern München uit het miljardenbal te knikkeren. De ploeg van Danjuma moest uiteindelijk in de halve finale haar meerdere erkennen in Liverpool. Dit seizoen haalt Villarreal echter bij lange na niet het niveau van vorig seizoen. Het staat slechts negende in La Liga en komt uit in de UEFA Conference League.

Ook in de bekerwedstrijd tegen Guijelo, dat uitkomt op het derde Spaanse niveau, ging het heel moeizaam. De thuisploeg opende al na veertien minuten de score. Tien minuten later moest ze echter verder met tien, nadat Carlos Quintana López met rood van het veld was gestuurd. Villarreal maakte desondanks pas een paar minuten voor rust gelijk. Gerard Moreno maakte de gelijkmaker, al was daar wel een strafschop voor nodig.

Danjuma was op de bank begonnen en kwam pas in minuut 88 binnen de lijnen. Villarreal slaagde er, ondanks de overtalsituatie, niet in een verlenging te voorkomen. In de verlenging lag de bal echter al na een paar minuten in het netje. Danjuma zorgde met zijn treffer voor een enorme opluchting bij Villarreal, dat de 1-2 uiteindelijk over de streep trok.

Oranje

Het was voor Danjuma zijn vijfde treffer van dit seizoen. De aanvaller moest de eerste twee maanden van dit seizoen aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Danjuma ontbraak zodoende in de selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels met Polen en België in september. De oud-speler van onder meer NEC en Club Brugge bleef desondanks geloven in een uitverkiezing voor het WK, maar die kwam er niet. Danjuma hoopt onder Ronald Koeman, de opvolger van Louis van Gaal, op een nieuwe kans. Koeman liet Danjuma in 2018 debuteren in Oranje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen