Niet Janssen, maar Stengs vertolkt hoofdrol in ruime bekerzege Antwerp

20 december 2022, 22:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Antwerp FC heeft zich dinsdagavond op overtuigende wijze verzekerd van een plek bij de laatste acht in het bekertoernooi. De ploeg van Mark van Bommel was op eigen veld met 4-0 te sterk voor Standard Luik. Vincent Janssen was niet van de partij.

De Antwerpenaren hadden nog wat recht te zetten tegen Standard. Twee maanden geleden eindigde het treffen in de competitie in een 3-0 overwinning voor de ploeg uit Luik. De eindstand was al na negen minuten bereikt. Die nederlaag kwam hard aan bij Antwerp FC, dat uiteindelijk een slecht slot van de eerste seizoenshelft kende. De ploeg van Mark van Bommel wist haar laatste vier wedstrijden voor de WK-break niet te winnen.

In de thuiswedstrijd tegen Standard in de achtste finales van de Croky Cup, zoals het bekertoernooi in België door het leven gaat, moest de ommekeer komen. En die kwam er. Antwerp FC, waar Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs een basisplaats hadden, begon goed en opende na zestien minuten de score. Op aangeven van Stengs schoot Jelle Bataille uiteindelijk overtuigend raak. Ekkelenkamp en Stengs waren de enige Nederlanders die in actie kwamen namens Antwerp FC. Janssen was voor het WK goed op dreef in België, maar hij maakte maandag pas zijn rentree op het trainingsveld.

Sierlijk en stijlvol

De Great Old had Janssen echter niet nodig. Na een 1-0 ruststand deed de thuisploeg er in de tweede helft een schepje bovenop. Dat resulteerde in twee treffers in het eerste kwartier. Eerst verdubbelde Michael Frey, de concurrent van Janssen, de score, waarna Arbnor Muja een paar minuten later de 3-0 maakte. Standard, toch de nummer zeven van de Jupiler Pro League, kon geen vuist maken. De ploeg uit Luik moest na 66 minuten ook nog eens verder met tien; Noë Dussenne werd voor de tweede keer op de bon geslingerd en kon dus gaan douchen.

De honger was nog niet gestild bij Antwerp FC, dat verder werkte aan het zelfvertrouwen en er via Stengs ook nog 4-0 van maakte. Het was voor de oud-speler van AZ, die afgelopen zomer op huurbasis de overstap maakte van OGC Nice naar Antwerp FC, zijn tweede treffer in Antwerpse dienst. 'Sierlijk en stijlvol', zei de Sporza-commentator over het goede optreden van Stengs. De aanvaller bepaalde de eindstand op 4-0. Antwerp FC speelt volgende week dinsdag haar laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, in de competitie bij KVC Westerlo.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!