Foppe de Haan tipt Ajax in zoektocht: "Gorter plus vijf miljoen"

20 december 2022, 22:20

Na een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft hoopt Ajax zich deze winter op meerdere posities te versterken. Eén daarvan is die onder de lat. De Amsterdammers werden onlangs in verband gebracht met Andries Noppert, die een uitstekende indruk heeft gemaakt bij sc Heerenveen en het Nederlands elftal. Clubicoon Foppe de Haan van Heerenveen heeft een tip voor Ajax.

Ajax was afgelopen zomer al op zoek naar een nieuwe doelman. De regerend landskampioen leek er op de valreep nog vandoor te gaan met Odysseas Vlachodimos van Benfica, maar de Raad van Commissarissen stak daar een stokje voor. In de winterse transferwindow hoopt Ajax alsnog een nieuwe keeper aan de selectie toe te kunnen voegen. Noppert is één van de namen die op het lijstje staan. Sc Heereveen aast naar verluidt op een slordige tien miljoen euro. Dat is niet niks voor een doelman die pas 51 wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld.

De Haan gooit bij Omrop Fryslân daarom een andere optie op tafel. Het icoon van de Friese club ziet een ruildeal tussen Ajax en sc Heerenveen wel zitten. "Ik zou zeggen: goed onderhandelen met Ajax. Zij hebben een goede reservekeeper, Jay Gorter. Hij is daar nog ongelukkig geweest, maar ik denk dat hij voor Heerenveen een hele goede is. Gorter plus vijf miljoen", stelt De Haan voor. Gorter maakte vorig jaar de overstap van Go Ahead Eagles naar Ajax, nadat hij in Deventer een zeer hoog niveau had gehaald in de Keuken Kampioen Divisie. In Amsterdam wil het echter niet vlotten met de goalie. Gorter kreeg van Alfred Schreuder de kans in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar na een matig optreden maakte hij niet meer zijn opwachting in de hoofdmacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen