Kinderachtig of humor? Martínez steekt de draak met Mbappé

20 december 2022, 20:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kylian Mbappé heeft zich niet populair gemaakt in Argentinië. De Fransman zorgde er afgelopen zondag met een hattrick bijna hoogstpersoonlijk voor dat de Argentijnse WK-droom in duigen viel. Maar het zijn vooral de opmerkingen van Mbappé voorafgaand aan het WK die kwaad bloed hebben gezet bij de Zuid-Amerikanen. De Argentijnse spelers doen tijdens de bustour door de binnenstad van Buenos Aires een poging hun gram te halen.

Argentinië en Brazilië werden in aanloop naar het WK in Qatar genoemd als de belangrijkste kandidaten om er met de wereldbeker vandoor te gaan. Maar daar leek Mbappé het niet helemaal eens te zijn. Volgens de Fransman was er sprake van een duidelijk niveauverschil tussen Europa en Zuid-Amerika. Hij zei onder meer dat het voetbal in Zuid-Amerika 'minder geavanceerd' is dan in Europa. Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië zei in de nasleep van de finale tegen Frankrijk dat de woorden van Mbappé verkeerd zijn geïnterpreteerd door zijn landgenoten. Die waren de opmerkingen van de Franse ster niet vergeten.

In Argentinië heeft men inmiddels de pik op Mbappé. Dat blijkt ook tijdens de open-bus parade in de hoofdstad Buenos Aires. De wereldkampioen wordt momenteel gehuldigd en daarvoor zijn naar verluidt meer dan vijf miljoen mensen op de been gekomen. Voor doelman Emiliano Martínez reden om nogmaals wat zieltjes te winnen bij zijn landgenoten. Martínez kan na zijn heldenrol in de finale – hij voorkwam met een wereldredding de Franse 3-4 en hield in de strafschoppenreeks een pingel tegen – sowieso al niet meer stuk in Argentinië. De goalie heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om met een pop met daarop het hoofd van Mbappé te gaan staan zwaaien.

Ninja Turtle

Op een foto die het Spaanse Marca zojuist heeft gedeeld is te zien dat niemand minder dan Lionel Messi naast de doelman staat. Pikant, want Messi deelt bij Paris Saint-Germain natuurlijk de kleedkamer met Mbappé. Op beelden die eerder vandaag al rondgingen zag je dat Messi een kleine Ninja Turtle naar zich kreeg toegeworpen. Mbappé is in het verleden vaker vergeleken met een Ninja Turtle uit de gelijknamige Amerikaanse animatieserie. Messi gooide de knuffel uiteindelijk terug, maar kon zijn lach daarbij overduidelijk niet inhouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kinderachtig, onsportief en smakeloos.

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerst was Oranje en Woutje de klos en nu Mbappé

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen