Frenkie de Jong niet te stoppen en geeft duidelijk signaal af

20 december 2022, 18:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel de finale van het WK in Qatar pas twee dagen geleden werd gespeeld, wordt er deze week in verschillende Europese competities alweer gevoetbald. Ook de eerste wedstrijd van FC Barcelona sinds begin november is aanstaande. Over elf dagen neemt de huidige koploper van Spanje het op tegen Espanyol. Frenkie de Jong is erop gebrand weer te beginnen en meldde zich eerder dan verwacht op de club.

De Jong meldde zich in november in blakende vorm bij het Nederlands elftal. De middenvelder was in de eerste maanden van dit seizoen weliswaar niet onomstreden bij FC Barcelona, maar gedurende de eerste seizoenshelft kwam ook bij trainer Xavi Hernández het besef dat hij niet meer om hem heen kon. De Jong verzorgde in de laatste wedstrijd van FC Barcelona voor het WK nog een fraaie assist op Raphinha. De oud-Ajacied slaagde er echter niet in die lijn door te trekken in Qatar. Ook De Jong kon niet voorkomen dat Oranje in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Argentinië.

De middenvelder stak zijn teleurstelling na afloop niet onder stoelen of banken. De Jong was naar Qatar afgereisd om wereldkampioen te worden, waardoor de uitschakeling in de kwartfinale extra hard aankwam. Bij FC Barcelona zal hij de zure nasmaak van het teleurstellend verlopen WK van zich af willen én moeten spelen. De Jong lijkt er in ieder geval veel zin in te hebben om weer aan de slag te gaan bij zijn club. Volgens Spaanse media hoefde De Jong pas in de loop van deze week zijn rentree te maken in Barcelona. Hij meldde zich vandaag echter al op de club, nadat hij de afgelopen dagen in Parijs verbleef met zijn vriendin.

Transferperikelen

FC Barcelona hervat de competitie op 31 december met een thuiswedstrijd tegen Espanyol. De Jong zal, behoudens verrassingen, gewoon van de partij zijn. De supporters van Manchester United hopen echter van niet. Het is een publiek geheim dat Erik ten Hag zijn voormalig oogappel bij Ajax dolgraag naar Engeland wil halen. De Jong werd afgelopen zomer al nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Manchester United, maar toen bleef hij FC Barcelona trouw. Deze week wordt De Jong wederom volop gelinkt aan de Premier League-club. Met zijn snelle rentree bij zijn huidige werkgever lijkt de Oranje-international echter het signaal af te geven dat hij ook in januari van plan is in Spanje te blijven.

Lees ook: 'Frenkie bedenkt zich: eerste gesprekken met Ten Hag al gevoerd'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen