Xavi doet gewaagde uitspraak: "Beter dan Iniesta en ik op die leeftijd"

20 december 2022, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op het WK in Qatar kwam het er weliswaar niet uit, maar de Spaanse nationale ploeg hoeft zich de komende jaren geen zorgen te maken over het niveau van het middenveld. Sergio Busquets heeft weliswaar een punt gezet achter zijn interlandloopbaan, maar met Pedri en Gavi hebben de Spanjaarden twee jonge en misschien wel de beste middenvelders van hun generatie tot hun beschikking. Xavi Hernández was in gesprek met Barça TV nog maar eens heel lovend over de jonkies.

Het houdt maar niet op voor Pedri. FC Barcelona nam de middenvelder al in de zomer van 2019 over van UD Las Palmas, maar liet hem eerst nog een jaartje rijpen op Gran Canaria. In de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 sloot Pedri aan bij de hoofdmacht van FC Barcelona. Toenmalig trainer Ronald Koeman was binnen de kortste keren overtuigd van de kwaliteiten van de jonge middenvelder en liet hem in dat seizoen meteen 52 keer meedoen. Ook op het EK dat na afloop volgde was Pedri niet weg te denken van het Spaanse middenveld. Hij werd volledig terecht verkozen tot beste jonge speler van het toernooi.

Voor Gavi volgde zijn persoonlijke hoogtepunt in oktober van dit jaar, toen hij uit handen van zijn voorganger, team- én landgenoot Pedri de trofee voor de beste speler onder de 21 jaar in het afgelopen seizoen in ontvangst mocht nemen. Zowel Pedri als Gavi had op het WK in Qatar een basisplaats bij Spanje. FC Barcelona-trainer Xavi, die niet meer om de jonge middenvelders heen kan, waagde zich tegenover het clubkanaal aan een gewaagde uitspraak. "Gavi en Pedri zijn beter dan Iniesta en ik op 20-jarige leeftijd", aldus de oefenmeester. Dat is nogal wat. Xavi en Iniesta worden immers beschouwd als twee van de beste middenvelders ooit.

Fati

Xavi heeft dit seizoen meerdere Spaanse talenten onder zijn hoede. Ansu Fati, Alejandro Baldé en Eric García spelen allemaal regelmatig bij FC Barcelona en maakten de afgelopen weken deel uit van de Spaanse WK-selectie. Fati is gebrand op revanche. De aanvaller schoot een paar jaar geleden uit de startblokken, maar meerdere blessures hebben hem terug op aarde gezet. Xavi verwacht dat Fati in de tweede seizoenshelft een belangrijkere rol gaat spelen. "We hebben het rustig aan gedaan met hem, maar de komende zes maanden moet hij erg belangrijk worden voor het team." Xavi denkt dat Barça de komende vijftien jaar plezier kan gaan beleven aan Fati. "Hij heeft een spectaculaire potentie", is de trainer lovend over de nog altijd pas 20-jarige vleugelaanvaller.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen