Uitblinkers Gakpo en Kudus opgenomen in heel fraai lijstje

20 december 2022, 16:45

Hoewel Cody Gakpo niet kon voorkomen dat het Nederlands elftal op het WK in Qatar al in de kwartfinales werd uitgeschakeld, kan de aanvaller van PSV terugkijken op een goed toernooi. Gakpo was in de eerste drie groepswedstrijden trefzeker en heeft zich daarmee bewezen op het hoogste podium. De prestaties van de Eintovenaar zijn natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Ook niet door L'Équipe.

Veel voetballers hielden de afgelopen weken na een optreden in Qatar hun hart vast. Niet wegens de mogelijke reacties op sociale media of de mening van de kritische journalisten uit het thuisland, maar de beoordeling van L'Équipe. De toonaangevende sportkrant in Frankrijk is er absoluut niet vies van om lage rapportcijfers uit te halen. Ousmane Dembélé kreeg zelfs géén cijfer voor zijn optreden in de WK-finale. De vleugelaanvaller veroorzaakte de strafschop waaruit Lionel Messi de 1-0 scoorde en werd door bondscoach Didier Deschamps al na veertig minuten naar de kant gehaald.

Gakpo kan de website van L'Équipe daarentegen met een gerust hart openen. De aanvaller van PSV en het Nederlands elftal is door het medium opgenomen in een lijst met de tien revelaties van het WK in Qatar. Dat heeft Gakpo uiteraard grotendeels te danken aan zijn optredens in de groepsfase. Gakpo was in alle groepswedstrijden van het Nederlands elftal trefzeker. Hij opende tegen Senegal, Ecuador én Qatar de score. Tegen Ecuador deed Gakpo dat zelfs heel fraai. Dat doelpunt is door de FIFA genomineerd voor de verkiezing van de mooiste goal op het WK.

Lees ook: Stemmen maar! FIFA nomineert treffer Gakpo voor mooiste op WK

L'Équipe schrijft dat er reikhalzend werd uitgekeken naar de optredens van Gakpo op het hoogste niveau. De aanvaller maakte in aanloop naar het WK veel indruk bij PSV, maar de Eredivisie is natuurlijk niet te vergelijken met de Champions League of een wereldkampioenschap. Gakpo heeft het dus voortreffelijk gedaan. Volgens L'Équipe heeft Gakpo in Qatar bewezen klaar te zijn voor de stap naar de Premier League. De Franse sportkrant weet dat Manchester United de naam van Gakpo hoog op haar verlanglijstje heeft staan. 'Manchester United heeft zijn prioriteit gemaakt van deze speler, die zich kan profileren als nummer 10, vleugelspeler of als één van de twee aanvallers', klinkt het.

Kudus

Gakpo is niet de enige Eredivisie-speler die de afgelopen weken indruk heeft gemaakt op L'Équipe. Ajacied Mohammed Kudus krijgt eveneens een eervolle vermelding. De Ghanees was in de groepsfase van het WK tweemaal trefzeker tegen Zuid-Korea, waarmee hij een groot aandeel had in de enige overwinning (3-2) van het Afrikaanse land in Qatar. L'Équipe is vooral onder de indruk van de multi-inzetbaarheid van Kudus, die in Qatar als spelmaker, rechtsbuiten en spits fungeerde. 'Kudus schitterde op alle posities', klinkt het dan ook.

De lijst wordt gecompleteerd door de Argentijnen Enzo Fernández en Julian Álvarez, de Kroaten Josko Gvardiol en Dominik Livakovic, de Marokkanen Azzedine Ounahi en Sofyan Amrabat, Jude Bellingham (Engeland) én Kolo Muani (Frankrijk). De laatstgenoemde had in de finale de winnende op zijn schoen, maar een geweldige redding van de Argentijnse doelman Emiliano Martínez voorkwam een Franse overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen