'Real-flop Hazard bezig aan zijn laatste maanden in Europa'

20 december 2022, 16:15

Het heeft er alle schijn van dat Eden Hazard bezig is aan zijn laatste maanden in dienst van Real Madrid. Hazard maakte een paar jaar geleden voor veel geld de overstap naar de Koninklijke, maar is er in Spanje geen moment in geslaagd de hoge verwachtingen waar te maken. In Frankrijk wordt er hevig gespeculeerd over zijn toekomst. Die zou niet in Europa, maar in de Verenigde Staten liggen.

Dat meldt Mundo Deportivo althans op basis van berichtgeving door het Franse Foot Mercato. Hazard staat op de nominatie om te vertrekken bij Real Madrid, nadat hij ook in de eerste helft van het huidige seizoen weinig indruk heeft gemaakt. De Belg had desondanks een basisplaats op het WK, maar ook in dienst van de nationale ploeg kon hij geen potten breken. Hazard had in de eerste twee groepswedstrijden nog een basisplaats, in de derde tegen Kroatië begon hij op de bank. Als invaller kon hij niet voorkomen dat de Rode Duivels al na hun laatste groepsduel hun koffers moesten pakken. Na de vroegtijdige uitschakeling in Qatar zette Hazard een streep onder zijn interlandloopbaan. 

De komende maanden is Hazard waarschijnlijk gewoon nog speler van Real Madrid, om na afloop van dit seizoen een transfer te gaan maken. Als we Foot Mercato moeten geloven, heeft Hazard al een besluit genomen over zijn toekomst en wil hij Real Madrid volgende zomer verruilen voor een club in de MLS, de hoogste competitie van de Verenigde Staten. Foot Mercato noemt overigens geen club. Hazard werd de afgelopen tijd ook in verband gebracht met een terugkeer naar de Premier League, waar hij als speler van Chelsea met veel plezier aan zal terugdenken. Ook de Serie A en zelfs Lille, waar het voor Hazard begon, worden genoemd. Maar het lijkt dus de MLS te gaan worden.

Ronaldo

Hazard maakte in de zomer van 2019 de overstap van Chelsea naar Real Madrid. De Spanjaarden telden een slordige 115 miljoen euro neer voor de komst van de Belg, die Cristiano Ronaldo moest doen vergeten. De Portugees was een jaar eerder vertrokken naar Juventus. Maar het huwelijk tussen Real Madrid en Hazard is een grote teleurstelling geworden. Hazard won als speler van de Koninklijke weliswaar de Champions League, maar hij had geen aandeel in dat succes. In het huidige seizoen kwam de aanvaller pas zes keer in actie (één goal en één assist). Hazard staat momenteel op 72 wedstrijden in het shirt van Real, waarin hij slechts zeven keer scoorde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen