'Ten Hag slaat belangrijke slag en houdt viertal binnenboord'

20 december 2022, 15:45

Manchester United heeft de opties in vier spelerscontracten gelicht, waardoor Erik ten Hag ook komend seizoen kan beschikken over een aantal sterkhouders. Daarnaast blijft de club pogingen ondernemen om doelman David de Gea ondanks een aflopende verbintenis langer aan zich te binden. 

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano op twitter. De vier spelers die nu tot medio 2024 vastliggen in Manchester zijn Marcus Rashford, Diogo Dalot, Luke Shaw en Fred. Rashford stond afgelopen zomer al in de belangstelling van Paris Saint-Germain en de Franse club toonde zich recent nog opnieuw geïnteresseerd om hem na het lopende seizoen gratis naar Parijs te halen. Met de contractverlenging steekt United daar in ieder geval een stokje voor. Bovendien zou United een poging willen gaan doen het contract verder open te breken om zich ook na 2024 te kunnen verzekeren van de diensten van Rashford.

Ook Dalot werd nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek uit Manchester. FC Barcelona zou hem als nieuwe rechtsback op de korrel hebben, maar wordt niet in staat geacht een transfersom neer te leggen gezien de financieel lastige positie waarin de club zich bevindt. Ook voor Dalot geldt dat Manchester United de verbintenis graag zou verlengen tot na 2024. 

De contractverlenging van Shaw en Fred komt ook niet helemaal uit de lucht vallen. Shaw raakte begin dit seizoen zijn basisplaats kwijt aan Tyrell Malacia, maar knokte zich daarna overtuigend terug in het elftal. Fred is een gewaardeerde kracht op het middenveld, al zou zijn perspectief op speeltijd wel kleiner worden als Manchester United er in slaagt om Frenkie de Jong aan te trekken, zoals eerder vandaag door verschillende media werd beweerd. 

Daarnaast zou de club ook gaan proberen alsnog tot overeenstemming te komen met doelman David de Gea. De Spanjaard beschikt over een verbintenis die na het lopende seizoen afloopt en zou dus vanaf januari met geïnteresseerde club om de tafel mogen. United werd al gelinkt aan een groot aantal mogelijke vervangers, waaronder Jan Oblak (Atlético Madrid), Illan Meslier (Leeds United) en Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb). Toch zou een langer verblijf in Manchester dus ook nog steeds mogelijk zijn voor De Gea, die al sinds 2012 onder contract staat bij de club. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen