Belgische rechter heeft geen idee wie snelheidsduivel Noa Lang is

20 december 2022, 14:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noa Lang is door de rechtbank in Brugge veroordeeld tot een rijverbod van acht dagen en moet daarnaast een boete betalen van 600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Opmerkelijk genoeg had de rechter die de Nederlander veroordeelde geen idee wie ze voor zich had. 

De feiten waarvoor Lang voor moest komen speelden zich af op 19 februari van dit jaar. De aanvaller van Club Brugge werd in zijn Mercedes geflitst op de Hazegrasstraat in Heist met een gecorrigeerde snelheid van 119 kilometer per uur, schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad. De maximaal toegestane snelheid op het traject bedraagt echter 70 kilometer per uur, waardoor hij liefst 49 kilometer per uur harder reed dan toegestaan. 

Lang zelf liet in de rechtbank verstek gaan, maar werd vertegenwoordigd door zijn advocaat Jacques Vandeuren. De rechter vroeg de raadsman tot diens verbazing wat voor werk zijn cliënt precies deed. "Hij is voetballer", meldde Vandeuren vervolgens. "Hij heeft heel goed begrepen dat dit niet kan en het is dan ook niet de bedoeling dat hij ooit nog opnieuw voor de rechtbank moet komen", betoogde de advocaat die vervolgens bepleitte dat het rijverbod alleen tijdens de weekenden en feestdagen zou moeten gelden. 

Daarin ging de rechter niet mee. Wel beperkte ze het verbod tot het in België wettelijke minimum van acht dagen. Daarbij hield zij er rekening mee dat Lang nog niet eerder veroordeeld is voor snelheidsovertredingen en ook verder een blanco strafblad heeft. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen