Trainerloos FC Groningen: "We staan er niet goed voor"

20 december 2022, 14:10

FC Groningen staat met de vijftiende plaats ternauwernood boven de degradatiestreep in de Eredivisie. De club heeft geen trainer en met Cyril Ngonge gaat een van de smaakmakers binnen de lijnen in de winterstop zeker vertrekken. Zorgen genoeg voor technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die erkent dat het verre van rooskleurig verloopt.

Een nieuwe trainer op korte termijn aanstellen ligt bovendien niet in de lijn der verwachting, erkent Fledderus. De kans lijkt steeds groter dat assistent-coach Dennis van der Ree het voetbaljaar afmaakt, toch zoekt Fledderus verder. "Wie is er beschikbaar, wat speelt er en wat voor informatie kan ik vinden of ophalen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen? Op dit moment staat alles open", benadrukt de technische man van de noorderlingen tegenover RTV Noord.

Volgens hem is de trainersaanstelling geen groot issue in de spelersgroep, waarvoor hij ook hard aan het werk is om versterkingen te krijgen. Er komen meerdere aanwinsten, maar dat moeten wel spelers zijn die er direct staan. "Ik heb elke dag drie, vier gesprekken met zaakwaarnemers en dat gaat regelmatig over spelers waar we mee bezig zijn. Op dit moment kan ik zeggen dat we echt serieus met een paar opties bezig zijn, maar het is nog lastig in te schatten of dat wat gaat worden."

Lees ook: FC Groningen en FC Utrecht kunnen één naam doorstrepen

Zonder trainer, nog geen versterkingen en de vijftiende plek ziet de wereld er momenteel niet goed uit voor FC Groningen. "We staan er niet goed voor, daar moeten we onze ogen ook niet voor sluiten", is de reële boodschap van Fledderus bij de regionale omroep. "We moeten realistisch zijn, dus laten we eerst maar zorgen dat we vertrouwen hebben en dan eerst maar proberen om ons veilig te spelen en dan pas verder te kijken. Hopelijk kunnen we daar toe komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen