'Frenkie bedenkt zich: eerste gesprekken met Ten Hag al gevoerd'

20 december 2022, 13:23

Afgelopen zomer was Frenkie de Jong nog vastbesloten om bij FC Barcelona te blijven. Zelfs toen de Catalaanse club alle moeite deed om hem van de hand te doen, weigerde de middenvelder een overgang naar Manchester United te overwegen. Een half jaar zou hij zich echter hebben bedacht. 

Dat schrijft de Spaanse krant Sport dinsdag. Barcelona zou nog altijd niet onwelwillend staan tegenover een vertrek van De Jong, die bij de club tot de grootverdieners behoort. Alleen als hij een loonsverlaging zou accepteren, zou een langer verblijf bij zijn huidige werkgever tot de mogelijkheden behoren. Daar lijkt hij echter weinig zin in te hebben, waardoor een vertrek in de komende transferperiodes alsnog tot de mogelijkheden behoort. 

Manchester United zou nog altijd meer dan geïnteresseerd zijn om Barcelona te verlossen van de salarislast die De Jong met zich meebrengt. Sterker nog, Erik ten Hag zou al voor de start van het WK gesproken hebben met zijn voormalige pupil. Op het middenveld van de Engelse topclub zou De Jong echter flinke concurrentie ondervinden. Bruno Fernandes is de eerste keus voor de meest aanvallende rol, terwijl Ten Hag achter hem de keuze heeft uit onder meer Christian Eriksen, Fred, Scott McTominay en Casemiro. 

Het contract van De Jong bij Barcelona loopt nog door tot de zomer van 2026. De club zou dan ook een flinke transfersom kunnen vragen voor de 25-jarige middenvelder. In 2019 betaalde Barcelona nog 86 miljoen euro aan Ajax om De Jong over te nemen. Dit seizoen kwam Frenkie ondanks concurrentie van Sergio Busquets, Gavi en Pedri in dertien van de veertien competitiewedstrijden van zijn club in actie. In oktober miste hij alleen het uitduel met RCD Mallorca wegens een spierblessure. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het nieuws over Frenkie is geloof ik elke keer anders ! Word denk ik spannende transfermarkt ook voor de Nederlandse top 3

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk niet dat de pl iets is voor hem . Kan beter in spanje blijven

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou ik zou t niet doen barca staat nu eerste en met de jong kun je goed voor de titel gaan de rest van het seizoen

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind hem een baas dat hij is gebleven. Nu titel pakken en vertrekken. Naar een ander land dan Engeland.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen