Cillessen ontvluchtte Nederland tijdens het WK na keepersdrama

20 december 2022, 12:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jasper Cillessen (33) is Nederland ontvlucht na de enorme domper van het missen van het wereldkampioenschap in Qatar. De doelman liep een uitnodiging mis van bondscoach Louis van Gaal en was daar zo ziek van, dat hij even het land is ontvlucht. In zijn huis in Valencia bracht hij de tijd van het WK in Qatar door, alvorens hij weer terugkeerde bij NEC, zo laat hij weten in De Gelderlander.

Cillessen moest voor zijn gevoel Nederland tijdelijk achter zich laten. "Zowel sportief als privé was er het nodige gebeurd in mijn leven. Dat moest ik allemaal een plekje geven en de zinnen verzetten. In Valencia heb ik alles kunnen laten bezinken", reageert de doelman, die lang dacht de eerste keuze te worden bij Van Gaal. Vermoedelijk omdat hij buiten de basiself zou vallen en moeite heeft met die rol, kreeg hij uiteindelijk helemaal geen uitnodiging voor het eindtoernooi.

"Ik ga niet zeggen wat er precies tussen mij en Frans Hoek is besproken. Ik vind dat dat soort gesprekken intern moeten blijven. Misschien vertel ik er na mijn carrière iets over, maar dat vind ik op dit moment niet gepast", vertelde hij in de regionale ochtendkrant. Dat hij niet goed in de groep zou liggen of niet goed om zou kunnen gaan met een reserverol, daar baalt Cillessen uiteraard van.

Lees ookVan Breukelen over keeperskwestie: 'Wat is hier aan de hand?' 

Cillessen terug in Oranje

Dat beeld klopt bovendien niet. "Zolang de mensen waar ik dagelijks mee werk, familie en vrienden positief over me denken, ben ik tevreden", zei Cillessen, die het uiteraard wel vervelend vond. Een terugkeer bij Oranje is voor de doelman wel gewoon aan de orde onder Ronald Koeman, met wie hij overigens nog geen contact had. "De Nations League-finale zit zeker in mijn achterhoofd. Met het plannen van mijn vakantie houd ik rekening met Oranje."

In het vraaggesprek laat Cillessen tevens weten dat hij naar het Nederlands elftal heeft gekeken tijdens het WK, ondanks de enorme teleurstelling voor het toernooi en de ontsteking in zijn blinde darm waarmee hij kampte. Ook had hij contact met de eerste keuze Andries Noppert. "Hij heeft prima gekeept. Het is jammer dat de kwartfinales het eindstation waren, er zat meer in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen