'Bayern wil ervaren Zwitser, keeperscarrousel draait overuren'

20 december 2022, 14:24

Met het opengaan van de winterse transferperiode in aantocht lijkt een heuse keeperscarrousel in werking te gaan treden. Clubs als Ajax, Bayern München en Manchester United zijn op zoek naar een nieuwe sluitpost en worden meermaals aan dezelfde namen gelinkt. Bayern zou nu echter overwegen om Yann Sommer los te weken bij Borussia Mönchengladbach

De 34-jarige Zwitser komt al sinds 2014 uit voor zijn huidige club, die hem destrijds wegplukte bij FC Basel in zijn vaderland. Op het WK in Qatar was de tachtigvoudig international nog eerste keus bij Zwitserland. Met Sommer zou Bayern het keepersprobleem willen oplossen dat is ontstaan toen eerste doelman Manuel Neuer na het WK zijn been brak bij een ski-ongeluk, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen voor Der Rekordmeister. 

Mocht Sommer inderdaad naar Beieren vertrekken, dan heeft Ajax een geduchte concurrent minder op keepersgebied. De Amsterdammers zouden namelijk geïnteresseerd zijn in Alexander Nübel (26), die momenteel door Bayern verhuurd wordt aan het Franse AS Monaco. De oud-doelman van Schalke 04 zou een tijdelijke terugkeer naar zijn broodheer echter niet zien zitten en zou daarom nog steeds een optie zijn om naar Amsterdam te komen. Ajax wordt ook gelinkt aan Oranje-doelman Andries Noppert en de Kroaat Dominik Livakovic. 

Die laatste zou zich echter ook mogen verheugen op de belangstelling van het Manchester United van Erik ten Hag. Die club is op zoek naar een nieuwe eerste doelman omdat het contract van de huidige eerste keus David de Gea na dit seizoen afloopt. Buiten Livakovic wordt ook de Fransman Illan Meslier (Leeds United) in verband gebracht met de Mancunians, terwijl eerder ook Jan Oblak (Atlético Madrid) in beeld zou zijn geweest. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen