'Ajax en Ten Hag strijden om handtekening Kroatische WK-held'

20 december 2022, 11:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax denkt in de zoektocht naar een nieuwe eerste keeper aan de Kroatische WK-uitblinker Dominik Livakovic. Dat schreef de Kroatische krant Sportske Novosti eerder deze dinsdag. De Amsterdammers krijgen echter flinke concurrentie voor de handtekening van de 27-jarige doelman. Zo zou Erik ten Hag zijn oude club willen dwarszitten en de keeper naar Manchester United willen halen. 

Ajax wordt aan verschillende keepers gelinkt nu de eerste twee doelmannen Remko Pasveer (39) een Maarten Stekelenburg (40) op een leeftijd zijn gekomen dat een eventueel pensioen niet heel ver weg meer zou zijn. Bovendien wordt Jay Gorter (22) nog niet klaar geacht om het stokje van het ervaren duo over te nemen. Naast Livakovic worden ook Oranje-doelman Andries Noppert (sc Heerenveen) en de Duitser Alexander Nübel (door Bayern München verhuurd aan AS Monaco) in verband gebracht met de Amsterdamse club. 

Livakovic maakte in Qatar grote indruk onder de lat bij Kroatië. Vooral in de knockout-fase was hij van onschatbare waarde voor de nummer drie van het WK. In de achtste finale tegen Japan pakte hij drie strafschoppen waardoor de Kroaten de kwartfinale bereikten. Daarin trof het Brazilië, dat eveneens na penalty's werd uitgeschakeld. Deze keer wist Livakovic de inzet van de Braziliaan Rodrygo te keren.

De doelman speelt nog altijd in zijn vaderland, waar hij tot 2024 vastligt bij recordkampioen Dinamo Zagreb. Dat zou een bedrag van om en nabij de 25 miljoen euro verlangen voor de sluitpost. Dat zou voor Manchester United geen probleem moeten zijn. Ook Bayern München wordt genoemd als mogelijke bestemming van de WK-uitblinker, maar die club zou eerst in willen zetten op het terughalen van de eerder genoemde Nübel. Bayern zit verlegen om een eerste doelman nu Manuel Neuer door een ski-ongeluk de rest van het seizoen is uitgeschakeld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fake nieuws Ajax gaat echt geen 25 milj voor deze keeper uitgeven !!!!!!!!!

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar sluit ik me bij aan. Na zo'n WK is deze man onhaalbaar voor een club als Ajax. Zagreb wil cashen en groot gelijk hebben ze. Hij staat nog tot de zomer van 2024 onder contract dus ze hebben ook een redelijke onderhandelingspositie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen