Ten Hag denkt aan 'goedkope' WK-finalist als opvolger Ronaldo

20 december 2022, 07:44

Manchester United nam kort voor de start van het WK afscheid van Cristiano Ronaldo. De positie van de Portugees was onhoudbaar na het geruchtmakende interview met journalist Piers Morgan. Als opvolger zou de club van Erik ten Hag nu uitkomen bij de Fransman Marcus Thuram.

Dat schrijft de Duitse krant BILD. Thuram is een relatief goedkoop alternatief voor Ronaldo, aangezien zijn contract met Borussia Mönchengladbach aankomende zomer afloopt. De Engelse grootmacht hoopt daarom dat een bedrag van zo'n tien miljoen euro genoeg zou moeten zijn om zijn verbintenis af te kopen.

Thuram is negenvoudig Frans international. Op het WK in Qatar kwam hij in vijf van de zeven Franse duels als invaller in actie. In de verloren finale tegen Argentinië was hij al voor rust de vervanger van Olivier Giroud, die door bondscoach Didier Deschamps naar de kant werd gehaald omdat de ploeg op dat moment al tegen een 2-0 achterstand aankeek. Hij gaf de assist bij de gelijkmaker van Kylian Mbappé.

In de Bundesliga is Thuram aan een prima seizoen bezig. In de vijftien wedstrijden voor de WK-onderbreking miste hij nog geen minuut bij zijn club. Daarin had hij met tien doelpunten bovendien een groot aandeel in de productie van Die Fohlen. Manchester United zou wel concurrentie ondervinden van het Italiaanse Internazionale, dat ook geïnteresseerd zou zijn in de diensten van Thuram.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen