Vader van Pasveer begreep keuze van Van Gaal voor Noppert

19 december 2022, 18:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De vader van Ajax-doelman Remko Pasveer heeft begrip voor de keuze van bondscoach Louis van Gaal om Andries Noppert eerste doelman te maken op het WK in Qatar. Eddie Pasveer zag dat de Friese goalie het goed deed, maar dat Pasveer geen minuut maakte op het eindtoernooi maakte hem niet minder trots.

"Tuurlijk had ik graag gehad dat Remko speelde. Maar ik kan de keuze van de bondscoach wel begrijpen. Noppert deed het uitstekend", zegt Eddie Pasveer, die zelf met familieleden was afgereisd naar het emiraat, tegenover RTV Oost. "Als je zoon op 39-jarige leeftijd nog de kans krijgt op een WK, dan zorgt dat voor trots."

Eddie Pasveer bezocht met familieleden de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Ecuador (1-1) en Qatar (2-0). Tijdens zijn trip in Qatar bleef hem naast deze wedstrijden ook de faciliteiten in de oliestaat bij: Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Je moet het gezien hebben om te geloven. Mijn vrouw zei dat er wel drie gezinnen in konden", aldus Pasveer, die zijn kamer eerder aanzag als een appartement

De komende maanden hopen Pasveer senior en junior dat de doelman weer minuten gaat maken in het shirt van Ajax, maar dat zou nog wel eens kunnen tegenvallen. Duidelijk is geworden dat de Amsterdamse club de markt op gaat om een nieuwe keeper toe te voegen aan de selectie. Mogelijk zit Noppert de familie Pasveer dan opnieuw in de weg, want de naam van de sluitpost van sc Heerenveen is gevallen in de Johan Cruijff Arena.