'The Mirror maakt Manchester United-fans blij met een dode mus'

19 december 2022, 23:18

Het duurt niet lang meer voordat de winterse transfermarkt haar deuren opent. In de zomer was de toekomst van Frenkie de Jong bijna dagelijks onderwerp van gesprek. Erik ten Hag wilde De Jong heel graag naar Manchester United halen, maar de middenvelder bleef FC Barcelona trouw. Kijk niet vreemd op als de Britten in januari een nieuwe poging wagen. Volgens The Mirror zou De Jong er nu wél voor openstaan, maar Fabrizio Romano veegt dat gerucht van tafel.

FC Barcelona wilde afgelopen zomer dolgraag van De Jong af. De middenvelder, die in de zomer van 2019 de overstap had gemaakt van Ajax naar de Spaanse grootmacht, is een grootverdiener in de selectie van Xavi Hernández. Aangezien FC Barcelona het geld goed kon - en nog steeds kan - gebruiken, keek het naar oplossingen voor De Jong. Daarbij waren de Catalanen niet vies van vuile spelletjes. De Jong liet zich echter niet gek maken. De Nederlander bleef zijn best doen op het veld en veroverde uiteindelijk een basisplaats in de ploeg van Xavi.

De financiële situatie van de club is echter ongewijzigd. Wil Barça zich in januari verder versterken, en die wens is er wel degelijk, dan zal het een aantal zwaargewichten van de loonlijst moeten schrappen. Hoewel De Jong in de laatste wedstrijden voor het WK zeker was van een basisplaats, zal ook zijn naam wederom ter sprake komen. Ten Hag ziet de oud-speler van Ajax in ieder geval nog steeds graag komen. En The Mirror dacht afgelopen weekend goed nieuws te hebben voor de fans van Manchester United. Volgens het Britse medium was De Jong 180 graden gedraaid in zijn standpunt over een transfer naar United en zou hij de overstap nu wél willen maken.

Maar The Mirror lijkt de achterban van Manchester United blij te hebben gemaakt met een dode mus. Romano, specialist op transfergebied, spreekt de geruchten namelijk tegen. 'Het heeft geen zin om de geruchten over De Jong te herstarten… De situatie is absoluut nog hetzelfde: wil een toekomstige transfer naar Manchester United plaatsvinden, moet Frenkie van gedachten veranderd en dat is niet gebeurd', schrijft Romano in een column bij Caught Offside. Volgens de Italiaanse journalist is De Jong volledig gefocust op FC Barcelona.

Lees ook: 'Memphis kan komende tijd tóch belangrijke rol vervullen bij Barça'

De Jong was in de laatste zes competitiewedstrijden voor de WK-break basisspeler bij FC Barcelona. De middenvelder was trefzeker in het gewonnen thuisduel met Almería (2-0) en gaf een schitterende assist in de uitwedstrijd tegen CA Osasuna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen