Van Bommel zet flirt met Blind door: "Zou het niet erg vinden"

19 december 2022, 14:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is nog altijd niet duidelijk waar Daley Blind speelt na de jaarwisseling. De linkspoot was onder Alfred Schreuder in eerste instantie onomstreden op de linksbackpositie, maar in de laatste wedstrijden van dit kalenderjaar zat hij op de bank. Het huwelijk tussen Ajax en Blind liet vorige week nieuwe barsten zien, nadat de verdediger gefrustreerd had gereageerd op de berichtgeving over een eventueel transfervrij vertrek in de winter. Antwerp FC wordt nadrukkelijk genoemd als nieuwe werkgever. Trainer Mark van Bommel ziet zijn komst in ieder geval zitten.

Terwijl Frankrijk en Marokko de halve finale speelden op het WK in Qatar, pakten verschillende media, waaronder De Telegraaf en Voetbal International, uit met het nieuws dat Blind Ajax transfervrij kan verlaten. De routinier is in het bezit van een aflopend contract en wegens zijn bewezen diensten zou Ajax geen transferbedrag voor hem verlangen. Dat dit nieuws zo snel in handen was van de media, schoot bij Blind in het verkeerde keelgat. Hij liet van zich horen via Twitter en stak zijn frustraties niet onder stoelen of banken.

Lees ook: Blind reageert op geruchten over vertrek: 'Jammer maar typisch'

De gefrustreerde reactie van Blind was een nieuw hoofdstuk in het huwelijk met Ajax dat steeds meer scheurtjes begint te krijgen. Het begon allemaal met de reserverol van Blind in de uitwedstrijd tegen Rangers FC in de Champions League. Schreuder gaf de voorkeur aan Owen Wijndal, die een prima indruk maakte, maar zich vlak voor rust noodgedwongen moest laten vervangen. Wie had verwacht dat Blind als vervanger binnen de lijnen zou komen, kwam bedrogen uit. Schreuder koos voor Devyne Rensch, die ook in de topper tegen PSV de voorkeur kreeg. Blind begon vervolgens ook in de wedstrijden tegen Vitesse en FC Emmen op de bank.

Terwijl Blind met Oranje actief was op het WK, werkte Wijndal bij Ajax verder aan zijn fitheid. Blind zijn perspectief lijkt dus niet snel te gaan veranderen. Antwerp FC hoopt daarvan te profiteren. De Great Old ziet zijn komst wel zitten en liet dat al op verschillende manieren merken. Zo zette onder andere Toby Alderweireld de deur wagenwijd open voor de entree van Blind. Van Bommel deed maandag op een persconferentie hetzelfde. "Ik zou het niet erg vinden als hij komt", liet Van Bommel optekenen door Het Nieuwsblad. "Marc Overmars en ik staan constant in overleg. Iedereen kijkt rond op de markt. Ik verwacht wel dat we iets gaan doen", aldus de oud-trainer van PSV.

Revanche

Antwerp FC moet dinsdagavond alweer aan de bak. De huidige nummer drie van de Jupiler Pro League – de achterstand op koploper KRC Genk bedraagt liefst elf punten – treedt in de achtste finale van de Croky Cup (het bekertoernooi) aan tegen Standard. Van Bommel en zijn manschappen hebben wat recht te zetten tegen de ploeg uit Luik; in oktober gingen ze daar namelijk met 3-0 onderuit. "We moeten niet nerveus worden van die vaststelling. Het was echt uitzonderlijk wat er toen gebeurde (eindstand was al na negen minuten bereikt, red.). We willen nu graag doorgaan, met attractief voetbal. Ik vind alvast dat we tijdens de break goed hebben kunnen werken. Maar uiteindelijk draait het altijd om winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen