'Mourinho twijfelt over aanbod; Roma en Portugal in wachtkamer'

19 december 2022, 13:00

Het is nog altijd niet uitgesloten dat José Mourinho de nieuwe bondscoach van Portugal gaat worden. De ervaren oefenmeester staat hoog op het verlanglijstje van de Portugese voetbalbond. Mourinho moet bij de Europese grootmacht de opvolger worden van de onlangs vertrokken Fernando Santos.

Portugal nam na het teleurstellende WK in Qatar afscheid van Santos. Hij was ruim acht jaar de eindverantwoordelijke bij de Seleção das Quinas, maar slaagde er niet in om de Portugezen in Qatar te helpen aan een goede eindklassering. Portugal moest werd in de kwartfinales verrassend uitgeschakeld door Marokko. Mourinho wordt gezien als zijn ideale opvolger, die weer voor succes moet zorgen.

Lees ook: 'Mourinho wil functie bij AS Roma combineren met bondscoachschap'

De interesse van de voetbalbond in The Special One is al langer bekend. Volgens diverse Italiaanse media heeft Mourinho het aanbod echter al afgeslagen. Daar willen meerdere media in Portugal niets van weten. De bekende sportkrant A Bola weet namelijk te melden dat Mourinho nog altijd serieus nadenkt over de functie van bondscoach. Hij ziet een dubbele funtie ook als een mogelijkheid.

AS Roma

Mourinho heeft bij AS Roma nog een contract tot medio 2024. Hij zou het wel zien zitten om zijn taken in Rome te combineren met de rol van bondscoach. Het is natuurlijk de vraag of dat haalbaar is. Mourinho werkte de afgelopen jaren bij grote Europese clubs als Chelsea, Real Madrid, Manchester United en Tottenham Hotspur. In Portugal was hij werkzaam bij Benfica, FC Porto en União Leiria.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen