Nachtmerrie voor Miedema: geen WK door zware knieblessure

19 december 2022, 11:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vivianne Miedema gaat zo goed als zeker niet met de Oranje Leeuwinnen deelnemen aan het WK. De doelpuntenmachine van Arsenal raakte vorige week geblesseerd en nu blijkt dat ze haar voorste kruisband heeft afgescheurd. Na de operatie moet blijken hoelang Miedema uit de roulatie zal zijn.

Miedema raakte vorige week in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon geblesseerd. Vrijwel direct was duidelijk dat het er niet goed uit zag voor de topscorer aller tijden van de Leeuwinnen. Miedema verliet in tranen het veld per brancard. Arsenal kwam maandagochtend met het nieuws naar buiten dat de topspits haar voorste kruisband heeft afgescheurd en dat een operatie nodig is.

Daarna zal een planning voor de revalidatie worden gemaakt. Doorgaans kost dat in de voetbalwereld tussen de zes en negen maanden. De eerste wedstrijd op het WK staat gepland op 23 juli. Dan speelt Oranje op het mondiale toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland tegen een nog onbekende tegenstander. In de groepsfase staan ook wedstrijden tegen de Verenigde Staten en Vietnam op het programma.

Miedema reageert via Twitter

Via soecial media heeft Miedema meteen van zijn laten horen na het slechte nieuws. 'Dit was zo'n moment dat ik meteen wist dat het helemaal mis was. Er gingen direct veel dingen door mijn hoofd. Ik kan mijn team dit seizoen niet meer helpen, moet het WK missen en zal lang moet herstellen en revalideren. Iedereen bedankt voor alle berichten. Dat waardeer ik en het helpt me enorm', aldus de 115-voudig international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen