'Ancelotti stelt Real Madrid teleur en gaat voor bondscoachschap'

18 december 2022, 22:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid stelde in 2021 Carlo Ancelotti voor de tweede keer aan als trainer. De Italiaan betaalde het vertrouwen van De Koninklijke direct terug door een jaar later net als in zijn eerste periode in Madrid naar winst van de Champions League te leiden. De club wil dan ook graag langer door met de trainer, maar die zou daar vanaf zien om na het lopende seizoen als bondscoach aan de slag te gaan. 

In de Braziliaanse media gaat namelijk het gerucht rond dat het Brazilië gelukt is om Ancelotti te verleiden om de permanente opvolger van de na het WK opgestapte bondscoach Tite worden. Ancelotti zou de eerste niet-Braziliaan worden die de Goddelijke Kanaries onder zijn hoede krijgt sinds de Argentijn Filpo Núñez in 1965.  

Afgezien van een periode als assistent-trainer van het Italiaanse elftal tussen 1992 en 1995 was de 63-jarige Ancelotti nog niet eerder verantwoordelijk voor een nationale ploeg. Zijn assistentschap bij de Italianen bleek de opmaat voor een rijke trainerscarrière. Daarin had de Italiaan onder meer Juventus, AC Milan en Chelsea onder zijn hoede. Met de Milanezen, waarvoor hij ook als speler actief was, won hij in 2003 zijn eerste Champions League, wat hij in 2007 wist te herhalen. Door zijn twee latere Champions League-zeges met Real is Ancelotti met vier gewonnen edities de meest succesvolle trainer in de geschiedenis van het miljoenenbal.

Brazilië wereldkampioen 2026

Met de aanstelling van Ancelotti hoopt Brazilië voor het eerst sinds 2002 weer eens een beslag te leggen op de wereldtitel. Dat moet dan in 2026 gebeuren als het toernooi wordt gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Onder Tite werd de vijfvoudig wereldkampioen op de vorige twee toernooien vroegtijdig uitgeschakeld. In 2018 was België in de kwartfinale te sterk, terwijl Kroatië dit jaar in diezelfde ronde verantwoordelijk was voor de uitschakeling. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen