Argentinië met één verrassende naam aan aftrap tegen Frankrijk

18 december 2022, 14:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kort nadat de opstelling van Frankrijk naar buiten werd gebracht door verschillende media uit dat land, is ook de formatie van Argentinië naar buiten gekomen. Het Argentijnse TyC Sport verklapt dat Lionel Scaloni voor één verrassing kiest tegen de regerend wereldkampioen. 

Angel Di María zou namelijk zijn rentree in het elftal maken. De vleugelspeler kwam in de halve finale tegen Kroatië niet binnen de lijnen, maar zou tegen Frankrijk weer vanaf de aftrap mogen meedoen. Di Maria begon het toernooi nog als basisspeler maar werd gepasseerd voor het achtste finale-duel met Australië, waarna hij in de kwartfinale tegen het Nederlands elftal pas diep in de tweede verlenging mocht invallen. De terugkeer in het elftal van Di María gaat ten koste van Leandro Paredes. 

Lees ook: L'Équipe bevestigt: met deze elf begint Frankrijk aan WK-finale

Achterin kiest Scaloni voor een viermansdefensie. Dat betekent dat oud-Ajacied Lisandro Martínez opnieuw plaatsneemt op de bank, nadat hij tegen Oranje nog deel uit maakte van een vijfmansverdediging. Nicolás Tagliafico leek af te stevenen op een wisselbeurt wegens de terugkeer van Marcos Acuña die in de halve finale tegen Kroatië geschorst was. Omdat Acuña vlak voor de aftrap echter afhaakte wegens een blessure mag Tagliafico zich toch opmaken voor een basisplaats in de finale.

Opstelling Argentinië: E. Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; Di María, De Paul, Fernández, Mac Allister; Messi, Álvarez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen