'Fiorentina bepaalt prijskaartje voor zeer gewilde Sofyan Amrabat'

18 december 2022, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op het WK in Qatar vestigde Sofyan Amrabat de aandacht van de voltallige Engelse top én Atlético Madrid op zich. De Marokkaanse middenvelder haalde in iedere wedstrijd in Qatar een hoog niveau en was één van de belangrijkste pijlers voor het succes van zijn land, dat verrassend als vierde eindigde. Zijn club Fiorentina heeft bepaald voor welk bedrag het bereid is afscheid te nemen van de gewilde middenvelder. 

Volgens het Spaanse Fichajes verlangen de Italianen liefst 60 miljoen euro voor de 26-jarige middenvelder. Mocht het dat bedrag inderdaad ontvangen voor Amrabat, dan is zijn waarde in de afgelopen twee jaar verdrievoudigd. La Viola betaalde in januari 2020 nog 19,5 miljoen euro aan Hellas Verona om Amrabat in te lijven. Het contract van de in Huizen geboren Amrabat bij Fiorentina loopt in de zomer van 2024 af. 

Mocht Amrabat daadwerkelijk voor 60 miljoen euro vertrekken uit Florence, dan wordt hij de op één na duurste verkoop ooit voor Fiorentina. Het record staat sinds januari 2022 op naam van Dusan Vlahovic. Juventus betaalde destijds liefst 81,6 miljoen euro om de Servische aanvaller over te nemen. Wel zou Amrabat een aantal illustere namen uit de clubgeschiedenis voorblijven als het tot een overgang komt. Zo werd voor Gabriel Batistuta (voor 36 miljoen naar AS Roma in 2000) en Rui Costa (voor 41 miljoen naar AC Milan in 2001) aanzienlijk minder betaald.

Lees ook: 'Complete top van Engeland én Spaanse club azen op Amrabat'

Ondanks de hoge vraagprijs lijkt een aantal van de geïnteresseerde clubs wel degelijk in staat het gewenste bedrag neer te tellen voor Amrabat. Zo hebben Chelsea, Liverpool, West Ham United en Newcastle United vermoedelijk ruim voldoende in kas om aan de vraagprijs van Fiorentina te voldoen. Of Atlético Madrid een dergelijk bedrag kan betalen is nog maar de vraag, maar de Spaanse club hoopt deze winter met het van de hand doen van João Felix voldoende financiële armslag te genereren om zich een grote aankoop als die van Amrabat te kunnen veroorloven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen