'Busquets hakt knoop door en hoopt op hereniging met Messi'

18 december 2022, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nadat hij eerder deze week al aankondigde te stoppen als international heeft Sergio Busquets (35) ook een beslissing genomen over zijn toekomst als speler. Volgens Spaanse media heeft de middenvelder besloten na vijftien seizoenen in de hoofdmacht te vertrekken bij FC Barcelona.

De sportkrant Mundo Deportivo beroept zich op 'bronnen dichtbij de aanvoerder' en meldt dat Busquets de afgelopen weken nog flink heeft getwijfeld over zijn sportieve toekomst. Zijn contract loopt komende zomer af maar de krant heeft begrepen dat Busquets zich de laatste tijd goed voelt bij zijn club en trainer Xavi waardoor hij de laatste tijd overwoog er nog een jaar aan vast te plakken bij de Catalaanse club die hij zijn hele loopbaan diende. 

Xavi zou bovendien zijn nek hebben uitgestoken voor een contractverlenging van zijn aanvoerder. Een nieuwe aanbieding is er echter niet gekomen en zou ook geen zin meer hebben. Busquets zou namelijk hebben besloten in te gaan op de lokroep van het Inter Miami van David Beckham. Met de Amerikaanse club zou hij zelfs al in onderhandeling zij over een contract. 

Hereniging met Messi?

Met zijn mogelijke overgang naar de Verenigde Staten hoopt Busquets in zijn nadagen nog één keer samen te spelen met Lionel Messi. Na dertien zeer succesvolle seizoenen in Barcelona waarin Busquets en Messi onder meer vier keer de Champions League wonnen kwam twee jaar geleden een onverwacht einde aan hun gezamenlijke periode toen Messi naar Paris Saint-Germain vertrok. Daar loopt zijn contract komende zomer af en daar zou Inter Miami weleens van kunnen gaan profiteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen