Regragui legt Marokko volgend doel op: "Koningen van Afrika"

17 december 2022, 22:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marokko slaagde er zaterdag tegen Kroatië niet in om als nummer drie van de wereld het WK te verlaten. Toch kan de ploeg terugkijken op een historische prestatie. Marokko werd het eerste Afrikaanse land ooit dat de halve finale van een WK bereikte, al stopt het daar volgens bondscoach Walid Regragui nog niet. 

Op zijn persconferentie na de wedstrijd sprak Regragui over de grote impact van de prestaties van Marokko op het gehele Afrikaanse voetbal. "We zijn erin geslaagd om kinderen te laten dromen om profvoetballer te worden. Dat is onbetaalbaar. De impact van onze prestaties is daarnaast dat de lat nu hoger ligt. De druk zal toenemen."

Regragui denkt zeker dat de WK-titel ooit naar Afrika zal gaan, al is daar in de eerste plaats ervaring voor nodig. "De reden dat Kroatië ons wist te verslaan, is hun ervaring. Ze zijn er ieder WK bij. Met negen deelnemers op het volgende WK kan Afrika die stappen ook zetten. Ik ben ervan overtuigd dat over vijftien à twintig jaar een Afrikaans team het WK zal winnen."

Koningen van Afrika

Hoewel zijn ploeg geschiedenis schreef, wil Regragui nog niet spreken van 'de beste Afrikaanse ploeg ooit'. "We zijn een van de beste Afrikaanse teams ooit. Maar ik heb tegen mijn spelers gezegd dat als ze geschiedenis willen schrijven, ze eerst de Afrika Cup moeten winnen. Om koning van de wereld te zijn, zullen we eerst de koningen van Afrika moeten worden."

Lees ook: Amrabat voorspelt meer Marokkaans succes: "Dit was het begin"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen